Med på mad-moden – hippe madtrends i hovedstaden, du skal kende

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Er du kørt træt i den traditionelle, danske mad, du kender og har fået hele livet? Måske vil du gerne have inspiration til maden, du laver i hjemmet, men har svært ved at finde hoved og hale i kogebøger og foodie-bloggere, der virker som om, at de lever på en anden planet med deres flotte billeder og tilgang til hverdagsmad? Uanset din grund til, at du føler dig forbigået af (mad-)moden, så får du her indsigt i de hippe madtrends, der rører sig i hovedstaden, og som du kan kaste dig over – for at smage eller bruge derhjemme. 

Poke bowls indtager Instagram og de hippes hjerter

Hvis du følger med i madkultur og diverse foodies på Instagram, så har du måske lagt mærke til de kære acai bowls. Vidste du, at de har en mere grøntsagsbaseret fætter kaldet poke bowls? Disse bowls er baseret på tonsvis af sprøde, spændende grøntsagskombinationer og evt. magert kød/fisk eller tofu, hvis du vil gå vegansk eller vegetarisk. De smager ikke bare fantastisk og fungerer som et let alternativ til en tung pizza eller snasket burger, når vi snakker fastfood. Nej, de er også flotte, farverige og fyldt med spice og kant. Alt i alt den perfekte kandidat til dit næste kulinariske indslag, når du er i hovedstaden og skal have mættet din sult, uden at det skal koste det hvide ud af øjnene, eller at du skal bestille bord uger i forvejen. Hvis du vil have en asiatisk-inspireret poke bowl med fuld knald på smag og farver, så prøv Østerbros hippe nye restaurant.  

Plantebaseret er in – grøn mad er andet end salat

Hvis du ikke allerede har bemærket det, så er grøn det nye sort – i hvert fald inden for mad og livsstil generelt. Vi skal være bæredygtige og tænke over miljøet i alle de beslutninger, vi tager. Har du indtryk af, at plantebaseret mad primært udgøres af salater, så tager du grueligt fejl. Og heldigvis for det da. Den plantebaserede madscene i København er alsidig og i kæmpe vækst, hvorfor der bliver eksperimenteret med alverdens forskellige køkkener og kombinationer, der giver dig mulighed for at vælge og vrage mellem det, du kan lide. Er indiske supper din ting? Måske foretrækker du burgere og pizza, men vil gerne have et sundere alternativ, som måske også er klimavenligt? Så er den plantebaserede trend helt sikkert noget for dig. 

Drop de etablerende og kendte kæder – giv de små en chance

Alle elsker en underdog, og det bør du også overføre til dit valg af restaurant eller café. Du kender og har sikkert prøvet de store og etablerede kæder et utal af gange før, så hvad med at give de små steder et forsøg? Det værste, der kan ske, er, at det ikke er noget for dig – men så har du trods alt forsøgt at udvide din madhorisont. Det er dog i det ukendte, at du finder de uslebne diamanter, der bliver store om få år. Og så kan du være på forkant med trenden!

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.