Skjulte perler: Besøg disse byer og spar penge

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der er masse af penge og tid at spare, hvis man vælger nogle mere utraditionelle byer, næste gang man skal på storbyferie. I følge momondo.dk kan man eksempelvis spare helt op til 33% på en overnatning og undgå store turistmængder ved at prøve noget anderledes.

Sommerferien er overstået, men for mange betyder det blot, at det er tid til at planlægge, hvor den næste rejse skal gå hen. Faktisk er næsten hver femte dansker allerede godt i gang med ferieplanlægningen som kur mod deres sommerferieblues, viser en rejseundersøgelse foretaget af Momondo. Og noget tyder på, at de fleste har blikket vendt mod en europæisk storby. Ifølge undersøgelsen topper storbyferien nemlig på listen over danskernes mest foretrukne ferietyper.

"Efteråret er et populært tidspunkt for danskerne at tage på forlænget weekend i en europæisk storby. Det giver et dejligt afbræk i løbet af efterårsmånederne, som ellers kan virke lange og grå. Storbyklassikere som Berlin, Rom, London, Amsterdam og Paris er typisk på danskernes topliste. Her kan man opleve alle de ikoniske seværdigheder og pulsen fra storbyen," siger Lasse Skole Hansen, der er Momondos danske presseansvarlige, og fortsætter:

"Der er dog mange andre europæiske storbyer, der er mindst lige så spændende og smukke, men som ofte bliver overset. Her undgår man at rende ind i en menneskeflod af turister, og samtidig viser vores analyse, at der kan være en del penge at spare på hotelovernatninger."

LÆS OGSÅ: Landsbyer langs Dublins kyst er et charmerende syn

Sig ja til Leipzig, Sevilla og Napoli i stedet for Berlin, Barcelona og Rom

Hvis man går rundt med en drøm om at komme til Tyskland, Spanien og Italien, så er Leipzig, Sevilla og Napoli oplagte destinationer, der har lige så meget at byde på, som de mere kendte storbyer. Leipzig, som blot ligger 1,5 times kørsel fra Berlin, byder på en fantastisk musikscene og er rig på historie. Derudover er solrige Sevilla den perfekte destination for cykelture, og her kan man spare op mod 29% på overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller sammenlignet med Barcelona. Også Napoli, som er fuld af seværdigheder, lækker mad og smukke omgivelser, er et besøg værd.

Spring menneskemængderne over i Lissabon, London og Amsterdam og vælg Évora, Bristol og Utrecht

Vil man gerne opleve ét af verdens mest fascinerende, og samtidig uhyggelige kapeller, er den portugisiske by Évora et besøg værd. Her er det nemlig muligt at besøge Knoglekapellet Capela dos Ossos, der indeholder mere end 5.000 skeletter. Overvejer man derimod en tur til England for at opleve kunst og kultur, kan man fravælge London og rejse til fordel for Bristol i stedet for, da man her får en skøn blanding af moderne områder som The People's Republic og Stokes Croft samt gamle bydele som Victorian Clifton Suspension Bridge. Da Amsterdam er den dyreste storby at besøge, er den nærliggende by Utrecht et mere prisvenligt alternativ, hvor du kan spare op mod 25% på hotelovernatninger.

Fravælg Paris, Chania, Dubrovnik og Prag og rejs til Nantes, Kroatien, Rethymno og Olomouc

Paris er kendt for at notorisk dyr, hvad angår hotelovernatning. Derfor kan det være et godt valg at overveje den autentiske og mere budgetvenlige by, Nantes. Her kan man være heldig at få besparelser på hotelovernatning på op mod 33%. Har du i stedet Kreta på din liste over foretrukne rejsemål? Så har Rethymno, som ligger øst fra Chania, en smuk havn, der danner den perfekte base for at udforske resten af øen. Byen Trogir er også værd at kende navnet på. Trogir ligger på en lille ø tæt på den populære havneby Split og byder på en smuk strandpromenade. Sidst men ikke mindst bør du overveje at bytte populære Prag ud med Olomouc. Denne mindre kendte, tjekkiske by ligger i vinområdet Moravia, der byder på mange mikrobryggerier og barer samt smuk arkitektur.

Senest ændret Mandag, 17 september 2018 10:26

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.