Pisst....svenske pistenyheder

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Der er masser af skinyheder i Sverige. Der er masser af skinyheder i Sverige. FOTO: Kläppen/ Visit Sweden

Snart klikkes skiene på for første gang i den nye sæson, og der er meget at se frem til. Der venter nemlig mange gode nyheder fra pisterne i Sverige, og så er den svenske valutakurs ekstremt fordelagtig for danskere.

Så er det ved at være den tid på året igen – det er ved at være skitid, hvilket betyder masser af sne, hygge og fart over feltet. Men det behøver ikke at være det samme som sidste år. I Sverige har man nemlig valgt at opgradere pisterne og faciliteterne, så skigæster kommer til at få en bedre oplevelse. I Isaberg har man eksempelvis valgt at investere væsentligt i sneproduktion, så man konstant kan finde det hvide guld både oppe og nede.

"De svenske skidestinationer har løbende et stort fokus på konstant at opgradere pister og faciliteter samt indkvartering, og det betaler sig. Rigtigt mange danskere sætter kompasnålen efter et svensk skisportssted, og den aktuelle ultralave svenske valutakurs gør nabolandet endnu mere attraktivt at holde skiferie i. Man får uhyre meget for pengene, transporten er kort, og de mange nyheder i år skærper interessen", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

LÆS OGSÅ: Whisky-elskeres drømmehotel

Hvidt guld over det hele i hele skisæsonen

50 ekstra snekanoner er indkøbt, nye brønde er etableret, og der er trukket nye vigtige vandledninger. Et projekt, der har stået på siden foråret. Skisportsstedet, der kun ligger et par timers kørsel fra København, er en danskermagnet.

Den nye sneproduktionskapacitet er afgørende for et godt skisportssted, da de store mængder sne kan sikre, at skisportsstedet åbner tidligt, og at der ligger sne til sent på sæsonen. Samtidig er børnebakken i Isaberg blevet forlænget, mens destinationen har holdt sommerferie. Nybegynderne kan i øvrigt glæde sig til, at flere pister er gjort bredere, så der er mere plads til de mange skiløbere, ikke mindst nybegynderne, der hvert år kommer til Isaberg.

Nye omgivelse i højderne i Kläppen

Hos Kläppen i Sälen investeres der syv millioner svenske kroner i en udvidelse af tophytten, som giver 100 nye siddepladser og andre gode faciliteter. De små skiløbere får herudover en ny "Trolleslope" i forbindelse med den populære junior snowpark, hvor mange tester hop, tricks og andre udfordringer i trygge rammer.

Se mere: https://www.klappen.se  

Falköping: Tidtagning på din nedkørsel

Det mindre og meget hyggelige skisportssted, Falköping Alpin, har også nyt på programmet i år. Her har det lille skiområdet blandt andet sikret sig et nyt, stort display med tidtagning til slalombanen, som viser din og din makkers tid. Anlægget kan benyttes gratis alle weekender og nogle aftener. Derudover har Falköping har også fået en ny, sjov snowpark med hop og rails.

Lofsdalen får ny 1,5 km lang langrendsløjpe

Lofsdalen i Härjedalen byder på store oplevelser i sneen med både familievenlige skibakker og suveræne langrendsruter. I år er den største nyhed en ny langrendsløjpe, som allerede vil åbne i november. Sporet kommer til at være 1,5 km langt og er en vigtig del af områdets store Masterplan 2.0. Almindelige skiløbere, træningsgrupper, ungdomsgrupper og Vasaløbs-entusiaster har her mulighed for at lægge grunden til en effektiv sæson.

Læs mere: https://www.lofsdalen.com/sv/lofsdalens-langdspar-oppnar-forsta-november 

Stöten – nu med fire nye nedfarter

Også i Stöten ser man frem til den nye skisæson. Stöten har Sälens største faldhøjde på hele 370 meter, og man finder både stejle og lange pister i Stöten. Der er skiløb til enhver smag og masser af udfordringer til alle. I forbindelse med denne sæson er området blevet udvidet med fire nye nedfarter, hvoraf en af dem er hele tre km lang, hvormed den bliver Dalarnas længste. Med sine 41 pister har Stöten i det hele taget et virkeligt stærkt alpin-område, og er man til den slags skiløb, er det et område, man bør putte på sin bucketliste, hvis man ikke allerede har været der.

Læs mere: https://www.stoten.se 

Senest ændret Tirsdag, 18 september 2018 14:26

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.