Skiferie og vandgrød - eller ingen skiferie?

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Skiferie og vandgrød i en periode? Eller ingen skiferie. Valget er nemt for de fleste glade skiløbere. Og det er bare ikke alle, der har råd til at spendere en mindre formue på en skiferie - eller en ekstra skiferie. Men man behøver faktisk heller ikke at købe sig fattig, når en af yndlingsferierne skal nydes. Den svenske valuta er rekordlav, og der er også andre effektive sparefif, man kan benytte sig af.

Skileje, liftkort, indkvartering og transport er blandt de udgifter, der er nødvendige men også dyre. Det løber hurtigt op, og det er ikke alle, som hverken kan eller vil spendere store summer. Godt nyt er, at den svenske valuta er helt i bund i år.

Herudover bør man overveje at tage afsted i perioder, der ikke er højsæson. Studerende kan faktisk spare rigtigt mange penge ved at tage afsted i januar, hvor der sjældent er så megen skolegang. Og ugerne uden for højsæson er endvidere dem, der er flest af, og med helt andre priser end i højsæsonen, f.eks. ugerne 2-6 samt ugerne 10-15. Uge 7 og påskeugen skal man holde sig fra, og det betyder også, at familier med ikke-skolesøgende børn kan tage afsted, når andre er tvunget til at blive hjemme.

Dagsture er et godt fif, hvis man vil spare penge, men også få duften af skiløb. Det kan lade sig gøre til en række svenske skidestinationer, bl.a. de sydligt beliggende Isaberg, Mullsjö og Falköping samt Vallåsen. Disse steder kan nås på en dag, og man kan sagtens mønstre at få stået mange timer på ski. Herudover holdes der aftenskiløb med lys på pisterne på udvalgte ugedage, og det betyder, at man samlet set kan få 10-12 timers skiløb på en enkelt dag, hvis man planlægger det godt.

Korte uger på ski og lav valuta

Herudover kan man tage 'korte uger' på ski. Destinationerne i Värmland er f.eks. relevante i den sammenhæng. En kort uge er typisk søndag – torsdag eller torsdag – søndag. Man får en del skiløb på fire dage, og giver man den gas, kan det næsten føles som en uge, men langt billigere i skileje, overnatning, liftkort, etc.

Den lave, svenske valutakurs bør også udnyttes, før den igen stiger. I øjeblikket ligger prisen for 100 svenske på 73 danske kroner, og det betyder, at kursen har lagt sig på et noget nær rekordlavt niveau sammenlignet med de seneste ti år. Som dansker kan man med andre ord spare rigtig mange penge på sin skiferie, blot fordi valutaen er 'med en'.

"Danskerne har en valutafordel nu, og vi oplever en meget fordelagtig valutakurs. Men det er ikke den eneste måde at få pengene til at række langt, når man skal på skiferie. Man bør tænke skiferien mere fleksibelt, f. eks med dagsture, korte uger eller ved at låne sig frem til alt det udstyr, man måske normalt køber. Helt i tidens ånd med fokus på bæredygtighed og et forsøgsvist mindre forbrug", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

I overensstemmelse med tidsånden – og for at spare penge – er et godt fif nemlig også at låne udstyr eller købe sit skiudstyr og sit skitøj brugt. Det er de færreste mennesker, som er mere på ski end en gang eller højst et par gange årligt, og de når ikke at slide skitøj og -udstyr helt ned, hvilket betyder, at man nemt kan genbruge og samtidig sikre, at udgifter til den slags 'nødvendigheder' ikke stikker af.

Vil man flyve til sin destination, kan man benytte EasyJet, som tilbyder billigere flybilletter i lavsæson. Der er mange gode skidestinationer i f.eks. Jämtland og Härjedalen. En kombination af en billig uge som følge af lavsæson og et relativt billigt skisportssted, f.eks. Bydalen, kan betale sig.

Aftenskiløb på skidestinationer, der er meget tæt på Danmark:

Isaberg

Torsdage og fredage er der aftenskiløb 17:00 / 17:30 – 21:00.

Mullsjö

Fra uge to i 2019 har skidestinationen aftenskiløb onsdage og fredage mellem kl. 18:00 -21:30.

Falköping

Her er der aftenskiløb mandage, onsdage og fredage mellem 17:00 – 21:00.

Læs mere om gaming og esport nyheder:  https://esportsmagasinet.dk

Læs mere om Testagent - vi tester produkterne for dig: https://testagent.dk

Senest ændret Lørdag, 19 januar 2019 10:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.