Trump kan påvirke din rejse til USA

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Skal du til USA i nærmeste fremtid, hvadenten det er privat eller på job? Så skal du være opmærksom på, at Trumps delvise nedlukning af USA's statsapparat kan komme til at drille dig på rejsen. Se mere her.

Et kollaps i forhandlingerne om en ny amerikansk finanslov betyder nemlig, at store dele af den offentlige sektor i USA er lukket ned. Som mange allerede ved, kunne den amerikanske Kongres ikke blive enige om det nye budget for 2019, og derfor er præsident Donald Trumps regering nu delvist lammet, og i massevis af offentligt ansatte kan ikke få udbetalt løn.

CNN mener at vide, at det er første gang i 40 år, at den amerikanske regering har været tvunget til at lukke ned tre gange på et år, som det var tilfældet i 2018. Uoverensstemmelsen går på Trumps krav om, at næste års budget skal muliggøre den omdiskuterede grænsemur mod Mexico.

En delvis nedlukning af USA's regering, herunder Transport Security Administration, vil påvirke rejser og forretningsrejser til og fra USA's lufthavne, melder erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Her følger deres bud på, hvad rejsende bør vide om situationen.

Der kan for det første forventes længere sikkerhedskøer og flere flyforsinkelser hos amerikanske lufthavne, indtil regeringen og statsapparatet igen er oppe at køre. Dét skal man forberede sig på.

Den delvise nedlukning af regeringen og statsapparatet vil sandsynligvis øge ventetiden ved de kontaktpunkter i lufthavnene, der er bemandet af offentligt ansatte, herunder sikkerhedskøer, toldkøer og hvad angår landingsbanerne. For så vidt angår sidstnævnte vil det kunne betyde øget ventetid ved starter og landinger.

Rejsende bør sætte ekstra tid af til check-in i lufthavne og til at komme igennem sikkerhedskøerne. Man bør også – hvis muligt – prøve at undgå tætte forbindelsesfly, når man booker sin rejse.

Som en del af deres ansættelseskontrakter skal offentligt ansatte, der er identificeret som "væsentlige", fortsætte med at arbejde under nedlukningen. Gruppen af "væsentlige medarbejdere" omfatter ca. 10.000 flyveledere hos Federal Aviation Administration; 51.000 officerer hos Transport Security Administration (TSA); og 55.000 amerikanske told- og grænsebeskyttelsesmedarbejdere.

Det er herudover godt at have en bog under armen eller anden underholdning, hvis køerne bliver helt uoverskuelige, eller man har brug for at skabe sit eget lille stille rum.

Senest ændret Mandag, 14 januar 2019 15:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.