Berømt vindal slap nådigt for skovbrande

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Sonoma County i Californien med over 400 vingårde undgik stort set at blive flammernes bytte.

I de seneste uger har der raset skovbrande i det nordlige Californien blandt andet i Sonoma County, der ligger omkring 45 km nord for San Fransisco. Her findes der i en smuk vindal over 400 vingårde. Heldigvis er ingen mennesker kommet til skade under skovbrandene, som næsten er slukket nu, og kun et par vingårde har fået mindre skader som følge af de voldsomme flammer.

Omkring 78.000 hektar blev flammernes bytte svarende til omkring 8 procent af amtets areal eller mindre end 8 % af Sonoma County's 1 million store areal. Takket være en heroiske indsats fra brandfolkene lykkedes det at holde flammerne væk fra vinmarkerne, således at det stort set var de øde vildmarksområder i den nordlige del af amtet, der blev flammernes bytte.

Omkring 92 procent af vinhøsten var plukket, da branden startede og yderligere 3 procent blev høstet, før man en overgang måtte evakuere befolkningen i området. På vingården Soda Rock Winery nedbrændte et vinsmagningsrum, men da størstedelen af vingårdens lagre fandtes uden for brandområdet, skete der kun lidt skade på gårdens vinlager. Den anden vingård, der blev ramt af flammerne, var Field Stone Vineyard, hvor flere bygninger blev skadet.

"Efter de traumatiske oplevelser for lokalbefolkningen i vindalen med voldsomme brande er det nu, at man skal komme og besøge vinbønderne – de har brug for noget andet at tale om", siger Claudia Vecchio, præsident og administrerende direktør for Sonoma County Tourism og fortsætter: "Vejret er godt, og der er en hel række af events i dalen, og gæstfriheden er uovertruffen. Besøg nu hjælper med at støtte de lokale virksomheder og familier".

"Sonoma County hører til en af Californiens bedste mad- og vindestinationer og er som nævnt hjemsted for mere end 400 vingårde. Men udover vinsmagning og kulinariske oplevelser på en af de mange restauranter i dalen, kan man også besøge den nærvedliggende Redwood-skov med flere tusinde år gamle grantræer, ligesom der tilbydes krydstogter langs den barske Stillehavskyst. Amtet er for nylig blevet udnævnt til årets vinregion 2019 af Wine Entusiast-magasinet. Du kan læs mere på hjemmesiden sonomacounty.com

Ord med C

Komplet guide til Wordfeud med tips og tricks og naturligvis en fuldstændig liste over Wordfeud ord med C.

Senest ændret Lørdag, 16 november 2019 09:38

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.