Udenlandske turistkontorer: Situationen er alvorlig, men vi må bevare roen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Foto: Eva Wilcock.

 

Foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark, ANTOR, melder samstemmigt, at udsigten for det næste lange stykke tid som følge af coronavirusset er stærkt udfordret, men at roen må bevares.

"Den generelle følelse, hvad gælder udviklingen i antallet af overnatninger, er relativt pessimistisk i ANTOR. En af årsagerne er, at omfanget af flyaflysninger ikke kan forudsiges, og at antallet af flysæder har en enorm indflydelse på mængden af turister, der kan rejse ud. Samtidig betoner medlemmerne dog, at det endnu er for tidligt at kunne kvantificere det præcise omfang af coronavirussets effekt på rejselysten og - mulighederne", siger foreningens formand, Bo Schou Lauridsen, som til daglig er turistchef for Tysk Turist Information (Deutsche Zentrale für Tourismus).

Den danske afdeling af ANTOR (Association of National Tourist Office Representatives) består blandt andet af Atout France, Aruba, Portugal, Ras Al Khaimah fra De Forenede Arabiske Emirater, Israel, Norge, Spanien, Tyskland, Kroatien, Thailand, Italien, Cypern, VisitBritain, Island og Flandern.

Skal ANTOR-medlemmerne alligevel forsøge at pege på, hvor store konsekvenser coronavirusset vil få, lyder det, at der sandsynligvis vil være et fald i danske overnatninger i de forskellige rejselande på mellem 10 % - 25% til, i værste fald, 60 – 70 %, alt afhængigt af coronasituationens omfang og varighed.

"Vi kommer til at gå lidt stille med dørene"

Hvad gælder ANTOR-medlemmernes syn på planer, marketingarbejde samt presseaktiviteter i det næste stykke tid, vil niveauet som følge af coronavirusset falde mærkbart.

"Det er afgørende for medlemslandene at udvise ansvarlighed og anstændighed og følge de anbefalinger, som den danske regering og sundhedsmyndighederne er kommet med og sandsynligvis løbende vil justere på. Generelt annullerer de fleste af medlemmerne events, som skulle have været afviklet i den nærmeste fremtid, og kampagner samt presseture sættes på hold. Det er lidt af en katastrofe men helt nødvendigt at tage de forholdsregler, som skal til for at reducere coronavirussets fortsatte spredning", siger Bo Schou Lauridsen.

Læs også: I Danmark er jeg født

ANTOR-medlemmerne er enige om at bevare roen til trods for den svære situation for de mange rejselande og bakke op om de regeringsforanstaltninger, der er truffet for at kontrollere situationen.

Herudover ligger det medlemmerne stærkt på sinde, at der udvises fleksibilitet, hvad gælder afbestillinger og så vidt muligt, at aktører i branchen bør lade det ske uden gebyrer i samarbejde med leverandører fra landene.

Senest ændret Torsdag, 02 april 2020 19:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.