Jesus korsfæstes ikke i 2020 - men først i 2022

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

De verdensberømte Passionspil, hvor Jesu fødsel, korsfæstelse og opstandelse opføres på de skrå brædder i den tyske bjerglandsby, Oberammergau, er udsat til 2022 grundet corona-pandemien.

Tilskueres og deltageres helbred har første prioritet, og derfor har de ansvarlige besluttet at udsætte premieren til 2022, som ellers var planlagt til den 16. maj 2020.

For Oberammergau kommune og holdet bag Passionsspillene og instruktør Christian Stückl kommer befolkningens helbred også først. Corona-pandemien har gjort det umuligt at gennemføre dette års opførelse uden at bringe deltagere og tilskuere i fare. En udsættelse på kun få måneder virker uacceptabel for alle involverede.

Gammelt løfte fra 1633

Passionsspillene går tilbage til et løfte, der blev givet i 1633. På det tidspunkt lovede folket i Oberammergau at opføre Kristi lidelse, død og opstandelse, hvis pesten så ikke ville tage flere liv.

Befolkningen i Oberammergau ønsker stadig at opfylde dette løfte. Derfor er planerne om at udføre Passionspillene i 2022 allerede i gang. Premieren er planlagt til den 21. maj 2022, og yderligere forestillingsdatoer vil blive annonceret senere.

Også tidligere i historien har der været udsættelser og endda aflysning af Passionsspillene. I 1770 kunne Passionsspillene ikke finde sted på grund af et generelt forbud, og i 1940 forhindrede 2. Verdenskrig forestillingen. I 1920 besluttede kommunalbestyrelsen ikke at gå videre med forberedelserne i betragtning af det store antal skader fra 1. verdenskrig, men Passionsspillene kunne udsættes og afholdes i 1922.

Læs også: Sjove jokes

Der er to muligheder for tilbagebetaling af billetter og arrangementer, der allerede er købt: Planen er, at man fra den 6. april kan konvertere reservationer til dette års forestillinger til en reservation til 2022. En anden mulighed er aflysning af billetter og arrangementer, og i det tilfælde vil man modtage en refusion af købsprisen.

Senest ændret Torsdag, 09 april 2020 02:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.