Kultur og underholdning

BOLD: I over 100 år har Real Madrid og Barcelona været rivaler. Fronterne er trukket op på alle niveauer også personniveau - Messi og Ronaldo. Fodbold er en måde at udtrykke forskelle og ligheder i det spanske samfund.

ANDEN VERDENSKRIG: Om få dage - den 25. august - er det 70 år siden Frankrigs hovedstad blev befriet, og derfor udkommer Beevor og Coopers beretning om de dramatiske dage nu på dansk.

VINKENDSKAB: Opslagsværket "Den Store Vinbog" er bogen for den, der vil vide det meste om de gode vine, vindistrikter, markerne, regionerne, landene og de store vinmagere.

FÆLLESSKAB: Tilværelsen bliver aldrig den samme for fire mennesker, hvis liv flettes sammen i et fællesskab. Historien "Bare sammen" handler om fire vidt forskellige personer, der stik mod alle odds, kommer til at bo sammen i et helt specielt fællesskab.

MUSIK OG LØB: For at undgå datosammenfald med musikarrangementet NorthSide i 2015 bliver Aarhus City Halvmarathon afviklet på en ny dato søndag den 21. juni 2015.

LOTTO: To mega-heldige vindere i henholdsvis Odense og Pandrup kan nu kalde sig millionærer.

MUSIK: Forskellige danske medier har været ude med rygter om, at musikbegivenheden NorthSide er på vej til København. Det passer ikke.

MOTION: Føles din krop som om den er ved at gå i stykker, når du klatre, løber, springer eller bare bevæger dig lidt hurtigt?

SLANK: Hvis man er på jagt efter sunde, lækre opskrifter, der mætter, øger forbrændingen, hjælper til et stabilt blodsukker og smager godt, så er bogen "Protein" et godt bud.

MILLIONÆR: Et eller andet sted i Danmark går der en intetanende mangemillionær rundt.

TØRRE TAL: Når mindre erhvervsvirksomheder skal bogføre, så er det ofte ikke med glæde - det virker tværtimod overvældende.

MUSIK: Lige nu hamrer musikfestivalerne gennem Danmark og støjniveauet kan nærmest mærkes i maven, der lystigt fyldes op med fadøl.

INNOVATION: Listen Louder er en lille bog, men budskabet er stort. Den handler om at "lytte højere" og om innovation.

EVENTYRLIGT: Lørdag den 2. august spiller forestillingen "Familiemusicalen Rasmus Klump – på eventyr" i Glassalen i Tivoli.