Kultur og underholdning

KRIMI: Den svenske forfatterinde Helene Tursten, der står bag Irene Huss-bøgerne, barsler snart med en helt ny kriminalserie.

KRIMI: Glaslegemer er svensk krimi, når det er bedst, og som vi danskere kan lide at få en krimigåde serveret.

KRIMI: To danske piger fra en ungdomsinstitution forsvinder sporløst på Englandsbåden i 1985. Mange år senere dukker et foto af dem op i en gammel kuffert hos en antikvitetshandler i den engelske kystby Brine.

KRIG: Forfatteren Hans Sode-Madsens egen far var fange i KZ-lejren Neuengamme fra september 1944 og en af danske internerede som blev reddet hjem af De Hvide Busser i maj 1945.

SPLITTET: Bogen om de lange arme er en fortælling om, hvad der sker med børn, når både mor og far rykker i skilsmissebarnet.

GODT LIV: Med et nyt år følger også for mange lysten til at lave om på livsstilen.

FLUGT: I 1939 ligger SS. Saint Louis for anker med ni hundrede jøder. De er flygtet fra det nazistiske Tyskland og venter på tilladelse til at gå i land i Havanna.

KRIMI: I Cape Town venter en 6-årig pige på, at hendes mor skal hente hende. Men så dukker en bil ganske ubemærket op, og så er hun væk.

LÆRDOM: Med bogen Chineasy kan man gøre læsningen og læringen af kinesiske tegn til en sjov leg.

OPDAGELSESREJSE: I vinteren 2013-14 begav den dansk-tyske fotograf Morten Strauch sig ud på en flere måneders gåtur langs Jyllands kyster.

GOD BOG: "Dræb ikke en sangfugl", der på originalsproget hedder "To kill a mockingbird", er en stor klassiker, der indtil nu har solgt i over 30 millioner eksemplarer.

JÆGER OG FISKER: I julemåneden udkommer et væld af bøger, som konkurrerer om at blive læsernes foretrukne julegave. Når de drejer sig om jagt, vildt og natur er der også et par interessante bøger på markedet i år.

GOD LÆSNING: Hvis man er vild med god læsning, der river en med, så man næsten ikke kan slippe bogen, så er disse juletilbud lige sagen.

VIKINGER: I bogen "Vikinger i krig" bliver vikingernes historie fortalt med fokus på deres erobringer, plyndringstogter og bosættelser.