Kultur og underholdning

BILFERIE MED BØRN: Når man tager på ferie i bil, tilbringer man som familie mange timer siddende, inden man kommer frem til sin feriedestination. For børn kan det næsten være uudholdeligt, men med små tilpasninger kan den lange biltur blive en del af ferieoplevelsen.

Den 16. juni valfarter falafelelskere fra hele verden til Malmø for at deltage i verdensmesterskabet i falafel – inklusiv to danske deltagere fra Aarhus og København.

EGENKONTROL: Der er snart ikke den ting, vi i den vestlige verden ikke selv kan skræddersy. Standardisering og skabeloner gider vi ikke. Det gælder sko, mobilcovers, smykker, mad og tv-forbrug. Vi skal selv kunne sætte vores aftryk på det. Tre ud af fire danskere vil have både tv og streaming i deres tv-pakke, og de vil samtidig kunne ændre kanal og tjeneste efter behov.

UDSTILLING I SVERIGE: Multitalentet Leonardo da Vinci er taget på verdensturné for at vise alle sine mange opfindelser, kunstværker og matematiske beregninger frem. Næste stop bliver Kalmar-slottet i Sverige.

Bøger har været inspirationskilder for filmindustrien i årevis og har ligget til grund for nogen af de største filmværker gennem tiden.

BOGANMELDELSE: Stephen King, gysernes konge, er tilbage med en ny thriller, men denne gang er han ikke alene. Sammen med sin søn Owen King har den anerkendte forfatter skabt en mareridtsfortælling, hvor jordens mænd bliver overladt til sig selv, da kvinderne bliver offer for en mystisk sove-sygdom.

Den 28. april kan man på IKEA Museum få indblik i, hvad der sker, hvis og når IKEA-produkter anvendes på en måde, som de ikke er beregnet til eller testet for.

Coca-Cola ZERO SUGAR opfordrer danskerne til at prøve noget nyt og udleve deres drømme. Derfor kan man fra fredag den 2. marts til og med søndag den 4. marts deltage i en konkurrence om at få sit højeste ønske opfyldt. Det eneste man skal gøre for at deltage er at aflevere sit ønske i toppen af en 10 meter høj Coca-Cola flaske.

Selvom feriens primære formål ikke er at lægge billeder på sociale medier, er det jo altid meget dejligt, når notifikationerne boomer med likes og positive kommentarer. Her er en bloggers råd til, hvordan du tager det perfekte feriebillede.

Vores allesammens barndomsven, Alfons Åberg, som altid kom ud for store og små livskriser, flytter hjemmefra og kommer nu for første gang på museum. Fra den 11. februar til den 15. april kan man på Nordiske Akvarelmuseum se alle skitserne og tegningerne, der ligger til grund for den populære børnebogsfigur.

FORESTILLINGEN "O" I LAS VEGAS: Vandklovne, gymnastiske øvelser i luften, på gulvet og i vandet samt flyvende mænd og kvinder – dette og meget mere fås i Las Vegas ved et af de store shows.

Fra kasten med kugler til kolde temperaturer og vinterfrakker – en tur i det københavnske natteliv behøver ikke altid at være det samme. Vælg i stedet en alternativ bar, der sætter gang i festen.

EN COOL HOVEDSTAD PÅ FLERE MÅDER: Man siger, at København er bedst, når det er varmt. Men i de kolde vintermåneder forvandler hovedstaden sig til en verden fuld af sjove vinteraktiviteter.

Er du også træt af at lytte til det samme gamle radioindhold? Ved at lytte til podcast kan du skære alt det unødige væk og lytte til det, som interesserer dig. Men med flere tusind podcast kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Her er Fritidsmagasinets guide til de nogle af de bedste.