Dette skal du nå i haven i august

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

August er en af de måneder, hvor mange ikke tænker over, at der fortsat er mange opgaver at give sig i kast med i haven. Det er en måned, hvor der både kan være masser af regn og derved masser af vækst, men det er også en måned, hvor der kan være solskin og tørke. Derfor er det vigtigt at tage sig ordentligt af haven i august i henhold til månedens vejr. 

 

Hvis du skal i haven her i august, men ikke helt ved hvilke opgaver, du skal tage fat i, så kan du finde inspiration her.

 

Sørg for at få vandet, når regnen svigter

 

Det er især i august, at det er vigtigt, at få vandet havens forskellige planter, for efter en varm og tør sommer, skal der ikke mange dage uden regn til, før havens planter begynder at gå til og se lidt svedne ud.

 

Derfor er det vigtigt, at du får vandet havens forskellige planter i rigelige mængder. Det gælder især potteplanter, som ikke har rødder, der kan strække sig dybt ned i jorden efter vand. Husk dog også planter, buske og træer rundt om i haven, som også kan have det svært i august.

 

Tag dig af beskæringen 

 

En anden ting, som du med fordel kan give dig i kast med her i august, er beskæringer af træer og buske. Ofte skal planter beskæres hele to gange om året, og derfor er august et oplagt tidspunkt at foretage en af disse beskæringer på. Det er nemlig en periode, hvor de fleste planters blomstringsperiode er ovre. Med en god beskæring vil planten igen være klar til ny vækst, og denne ekstra beskæring i sommerperioden vil faktisk også være med til at skabe en stærkere plante, da der ikke bruges energi på de nye skud, der er blevet sat i løbet af sommeren.

 

En beskæring i sommerperioden omkring august måned vil også give dig mulighed for at styre plantens vækst og størrelse meget præcist, og det kan være en fordel, hvis du fx har planter, som skal vokse i bestemte retninger eller steder. Det kunne fx være en wisteria eller en slyngplante, der vokser op af en pergola eller rundt om en døråbning.

 

Få foretaget en algebehandling af dit tag

 

Når august måned er gået i gang, så er det en god ide også at se på ydersiden af dit hus. Det gælder især taget på dit hus, som kan blive ramt af alger og mos i løbet af året. Det gælder især, hvis der har været et par våde måneder forud for august.

 

Alger og mos på taget ser selvfølgelig utrolig trælst ud, og giver nemt huset et usoigneret og rodet udtryk. Men alger og mos på taget holder faktisk også på væske, og det kan give problemer i det lange løb, når frosten fx sætter ind. Derudover kan plantevækstens rødder også være med til at skabe problemer på taget, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde dit tag frit for alger og mos.

 

Du kan nemt få fjernet alger og mos fra dit tag professionelt, så du ikke behøver at risikere liv og lemmer, når du går rundt på taget. Det er også en fordel med en grundig tagrensning, da der bruges specielt udstyr, som er skånsomt overfor både tag og miljø.

 

Tag dig af havens dam

 

Har du en havedam, så er det vigtigt, at du også tager dig af denne i august måned. Det gælder især, hvis der er meget sol i august, for dammens vand vil i så fald hurtigt blive varmt, og det kan være med til, at der kræves mere ilt i vandet, så dine fisk har det godt. Du kan nemt sørge for, at vandet iltes korrekt og tilstrækkeligt med fx en pumpe eller et anlagt vandfald, som desuden også ser meget dekorativt ud.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.