Sponsoreret indhold
Der er stor prisforskel på de forskellige lån, særligt når du kigger mellem traditionelle banker med en fysisk filial og onlinebanker. Når du skal låne penge, så kan det derfor være en god idé at sammenligne lån for at få et overblik over?dine muligheder, så du ikke behøver at betale mere end højest nødvendigt. LendMe er eksperter i sammenligning af forskellige lån og faktisk også Danmarks største formidler af lån til private forbrugere.?
Man skal sammenligne for at finde det billigste lån?
Der kan være mange penge at spare, hvis du kigger dig lidt omkring. Når du har tjek på din nuværende?økonomi, men du stadig leder efter det helt rette lån, så kan LendMe hjælpe dig med at få det helt store overblik på lånemarkedet. Dermed kan du tjekke det med småt og finde det billigste lån med lavest rente og færrest mulige gebyrer. Så slipper du for at betale for meget for at skulle låne penge til det du lige står og mangler. Man skal sammenligne for at finde det billigste lån.
Der er flere fordele ved at vælge en onlinebank?
Når du skal finde frem til et sted at låne penge, kan du selvfølgelig gå i banken. Her skal du redegøre for, hvad du ønsker at bruge dit lån til, og mange gange er det noget dyrere end de alternativer, der findes online. Onlinebanker er konkurrencedygtige, når det kommer til udlån af penge, og du har svar på din ansøgning mere eller mindre med det samme. Her er der ikke store filialer, der skal betales, og her er der ligeledes kun tale om eksperter i udlån til private forbrugere. Dermed kan du mange gange spare penge, sammenlignet med de traditionelle pengeinstitutter.?
Så mange penge kan du spare online?
En større undersøgelse af prisniveauet hos 25 danske banker viser, at der er 5,5 gange så stor forskel fra det dyreste lån til det billigste. I undersøgelsen blev der kigget på, hvad det kostede at låne 25.000 kroner over fem år, og her kostede det billigste lån 3.320 kroner, mens det dyreste kostede 18.440 kroner. Når det kommer til lån, er produktet det samme uanset, hvor du låner, mens prisen er vidt forskellig. Du undgår kun at vælge et dyrt lån, hvis du sammenligner tilbud fra en række forskellige banker. Hos LendMe kan du sammenligne tilbud fra 17 banker med én ansøgning, og du får svar fra bankerne indenfor en time. Du sparer en masse tid ved at bruge LendMe, mens du også med ro i maven kan vælge det bedste og billigste lån.
Dette indhold er sponsoreret
Du kender det måske. Du forelsker dig, og tror det er den eneste. Men så går der ikke så lang tid, og så har du kastet din kærlighed over en ny. Hvis det er noget du kan genkende, så skulle du måske overveje leasing. Det kan være svært at finde ud af, hvad der bedst kan betale sig, når man skal have en ny bil. Men hvis man er typen, gerne vil skifte bil regelmæssigt, fordi du ofte forelsker dig i en ny, eller gerne vil slippe for alle bekymringerne, der følger med ved at være bilejer, så er leasing svaret.
Hvad vil det sige at lease en bil?
I alt sin enkelthed betyder leasing at langtidsleje en bil. Hvis du ikke lige sidder med pengene til en bil, og du hverken ønsker at spare en stor sum penge op eller gå i banken og låne dem, så kan du i stedet for vælge at lade et finansieringsselskab købe bilen for dig. Så kan du igennem dem leje den for en månedlig ydelse. Du kan få forskellige leasingaftaler, så den blandt andet kan indeholde serviceaftaler, reparationer, bezinkort, dæk skifte, forsikring og fast pris i hele leasingperioden.
Skal du lease eller købe?
Det store spørgsmål når man skal have ny bil, eller sin første bil, er om den skal købes eller leases. Det afhænger meget af din specifikke situation og din økonomi, om du skal købe eller lease din næste bil. Den store forskel er, at hvis du leaser bilen, lejer du den af et finansieringsselskab, mens du naturligvis selv ejer bilen, hvis du køber den. Når du leaser, vil du som regel betale en engangsydelse i starten, som du ikke får tilbage. Efterfølgende betaler man så en månedlig udgift, som kan være med alt inkluderet, så du ikke behøver tænke på andre udgifter og forsikringer til din bil. Leasingaftalen kan være forskellig fra selskab til selskab, så sørg for at læse den ordentligt igennem.
Fordele og ulemper ved leasing
Nogle af fordelene ved at lease en bil er, at du slipper for renter og gebyrer ved at købe en bil, som er finansieret ved hjælp af et billån. Finansieringsselskabet påtager sig også salget, og står også for eventuelt værditab på bilen, når du afleverer den. Du har også fuldt overblik over den månedlige udgift for din bil. Tilgengæld er det ikke muligt at købe bilen efter leasingaftalen, hvis du ikke vil af med den alligevel. En anden ulempe er, at det kan blive dyrt hvis man overskrider kilometergrænsen.
Sponsoreret indhold
Er du typen der ikke med nødvendighed har brug for at have købt og betalt for din bil? Så er flexleasing muligvis en god løsning til dig, idét der med en leasing løsning er plads til fleksibilitet, der afhænger fuldkomment af ens behov og ønsker - der kan ændre sig en del over tid. Bilejere er nemlig meget forskellige, og vores kørselsbehov er også meget forskelligt fra person til person, så derfor bør du overveje en flexløsning, der giver samtidig med færre økonomiske bekymringer, også giver én den fleksibilitet, som man muligvis trænger til. I denne artikel kan du læse lidt mere indgående om flexleasing – fordele og ulemper - så du er så godt oplyst og klædt på som muligt, når du selv skal træffe valget om din næste bil skal være købt og betalt, eller om det skal være en lejet løsning.
Del udbetalingen op i rater – let og enkelt
Med flexleasing bliver betalingen af ydelsen til leasingfirmaet delt op i rater. Dette giver dig mulighed for ikke at skulle have samtlige penge klar til at starte med, og du har mulighed for at planlægge din økonomi på den måde, som giver bedst mening for dig og din privatøkonomi. For mange personer kan der nemlig være tale om rigtig mange penge man skal lægge på én gang ved køb af en bil. Denne omstændighed kommer man derimod udenom, ved at få delt det op i rater, så det er meget lettere at overskue. Flexleasing giver dig mulighed for at skifte mellem køretøjer, alt afhængig af årstiden. Eksempelvis kan man lease en sportsvogn om sommeren, når der er sol og høje temperaturer, mens man om vinteren kan skifte til en SUV, der passer meget bedre til de kolde temperaturer og sne. Sagt med andre ord er fleksibiliteten i højsædet, så hvis du er typen der godt kan lide at skifte køretøj i tide og utide, er flexleasing på mange parametre skræddersyet til dig og dine behov.
Til alle slags behov og ønsker
På sin vis kan man se flexleasing lidt på samme måde om man er til leje af bolig eller køb. Der er ikke med nødvendighed et rigtigt eller forkert svar, og det handler i allerhøjeste grad om hvilken personlighedstype man er. Hvis man er den type, der godt kan lide ikke at føle sig “bundet” så at sige, så er flexleasing lige netop den løsning du søger. Som nævnt, er fleksibiliteten i højsædet, og der er mulighed for at skifte køretøj - næsten - som det passer en. På denne måde er ens ændrede transportbehov i højsædet, og man har en enorm grad af frihed i forhold til at tilgodese dét, som man har brug for i en bestemt periode, set i forhold til hvad man har behov for i en anden. Men uden at det bliver unødigt kompliceret eller indviklet hverken at skrive sig op til, eller komme ud af igen på den anden side. Derfor passer flexleasing til langt de fleste personers vaner og ønsker, og der er helt sikkert noget for enhver smag og lyst.
Rune Mai er direktør i Nordic API Gateway, som netop har udgivet ny Hvidbog om open banking og vores forhold til det. Norden har potentialet til at blive det mest succesrige open banking marked i Europa takket være regionens stærkt digitale samfund og hurtige lancering af nye teknologier, men det er der ikke mange, der ved. Det viser en rapport, som blev offentliggjort forleden af den danske virksomhed, Nordic API Gateway.
Sponsoreret indhold
Når du mister en af dine nærmeste, er det som oftest en hård omgang. Det kan påvirke dig på mange parametre. Sorgen kan nemlig både ramme både psykisk og fysisk. Derudover er der både en praktisk proces og sorgproces, du skal igennem. Dette skal ske så gnidningsfrit som muligt, så du får tid til at være der for dig selv og dine nærmeste.
Det praktiske
Når en du har nær dør, er der et praktisk arbejde, der skal løses. Selvom det kan virke uoverskueligt, er det nødvendigt. Først og fremmest er der en begravelse, der skal planlægges. Her er det vigtigt, at du bruger menneskerne omkring dig. Jo flere hænder, der er til at løfte opgaven, jo nemmere bliver det at komme igennem. Hvis i er flere til at hjælpes ad, bliver begravelsen også mere nuanceret.
En anden praktisk ting, der skal løses, er rydning af dødsbo. Dette kan være en ubehagelig og uoverskuelig opgave. Heldigvis er der mange muligheder for, at få professionel hjælp. Hvad end du skal bruge rydning af dødsbo København eller andetsteds, er der muligheder for dig. Det kan i den grad betale sig i en sådan situation.
Sorgprocessen er forskellig fra person til person
Det er vigtigt at huske at sorgprocessen er forskellig, alt efter hvem du er. Nogen reagerer med vrede. Nogen reagerer med gråd. Og så er der nogen, som slet ikke reagerer. Der er ikke noget, der er forkert. Det er derfor virkelig vigtigt at respektere dit eget sorgmønster og dine nærmestes sorgmønster.
Hvordan du kommer videre ud af sorgen er også forskelligt. Det vigtige er bare, at du beskæftiger dig med ting, der giver mening for dig.
Beskæftig dig med ting der giver mening
Sorgprocessen bevæger sig ofte i et pendulmønster. Med tiden skal du bruge mindre og mindre tid på at sørge og mere og mere tid på det, der giver dig liv. En af de måder, hvorpå mange kommer videre, er ved at lave noget kreativt med hænderne. Mange finder også glæde i at gå i haven og få jord mellem fingrene. Hvis dette lyder interessant for dig, kan du læse mere på Plantelivet.dk. Hvorfor det er så givende at gå i haven, er der mange grunde til. En af dem er, at du får noget til at gro. Denne følelse kan give ro og flytte dit tankemønster.
Der er dømt totalt fagre nye verden i det nye årti, hvis man skal tro erhvervsrejsebureauet BCD Travel. Dette med ord som hyperloop, elektrisk drevne fly og selvkørende biler. For der er ingen fast opskrift på, hvordan forretningsrejser skal skrues sammen, men BCD Travel forudsiger i denne artikel en række tendenser i det nye årti.
Sponsoreret indhold
Står du overfor valget mellem at købe en ny bil eller lease, så er der mange ting at overveje i processen – hvad betyder det overhovedet at lease, hvad er fordelene, hvor er faldgruberne, hvordan adskiller det sig fra et almindeligt bilkøb, og hvor skal man overhovedet lede, når man er på jagt efter et godt sted at lease en bil? Det kan være en dyr fornøjelse at lease en bil, hvis du ikke tænker dig om, og derfor bør du på forhånd have sat dig grundigt ind i dine forskellige muligheder på de forskellige områder.
Det behøver nemlig ikke at være så dyrt, som du måske frygter – faktisk kan det en gang imellem være en decideret fordel at lease en bil frem for at købe. Det kan dog hurtigt blive en jungle at finde rundt mellem finansielle termer og lovmæssige paragraffer. Derfor får du her et kort overblik over de vigtigste ting, du bør vide og overveje, før du leaser en bil.
Hvad betyder det at lease en bil – og hvorfor overhovedet gøre det?
At lease en bil er en form for leje eller midlertidigt køb, hvor du vælger en bil i en vis prisklasse – ligesom når du skal købe en bil almindeligt – og derefter aftaler pris med leasingselskabet i forhold til forbrug af bilen. Leasing adskiller sig nemlig fra et almindeligt køb, idet du skal være meget opmærksom på, hvor mange kilometer du har tænkt dig at køre i bilen, foruden at bilen skal afleveres tilbage inden for en given periode, naturligvis. Det er nemlig primært her, leasingselskaberne tjener deres penge, og hvis du kører for mange kilometer i bilen, kan det altså koste dig dyrt.
Leasing-løsningen kan dog være en stor fordel og spare dig mange penge, hvis du er på udkig efter en ny bil, men samtidig har behov for at udskifte jævnligt. Hvis du har et helt specifikt behov for kørsel, og som følge deraf kender dit daglige, månedlige eller årlige kilometer-forbrug, så kan leasing-løsningen være noget for dig. Det er nemlig ikke lige så dyrt, som hvis du skulle købe en ny bil, og samtidig giver det dig muligheden for at vælge en ny bil igen efter en relativt kort periode, hvor du ikke skal tænke på at få solgt den gamle. Det kan dog ikke understreges nok, at du bør kende dit forbrug, for det er her, den store økonomiske fordel kan komme dig til gavn, eller ruinere dig.
Hold øje med markedet
Et andet godt tip, når du skal lease en bil, er at holde godt øje med markedet for biler. Efterspørgslen på leasing er i øjeblikket høj, og derfor er dine tilbud også mange. Det kan derfor være en god idé hele tiden at have en finger på pulsen, så du ikke løber ind i et forkert tilbud. Sørg derfor for at læse op på stoffet – eksempelvis med artikler som denne – og dan dig et grundigt overblik over dine muligheder, og hvad det bør koste at lease en bil. Så er du hurtigt på rette vej.
Sponsoreret indhold
Flere og flere danskere har meget store opsparinger, hvilket kan være et udfald af finanskrisen, da vi danskere er bange for, at det kan komme til at ske igen. Derfor sparer vi rigtig meget sammen, men vi glemmer at tage nogle chancer og investere pengene – i stedet for at lade dem stå i banken, hvor vi i hvert fald ikke tjener noget på dem. Vi vil komme med lidt idéer til, hvordan du bedst bærer dig ad til at få mest ud af dine penge.
Tag en chance
Det er en rigtig god idé at tage en chance i ny og næ, selvom det er svært, når det handler om vores opsparing. Hvis du ikke er meget for at investere, kan du altid vælge nogle sikre investeringer som for eksempel en bolig. En bolig er en sikker og langsigtet investering, som du kan sælge, når markedet går godt – og hvis den er vedligeholdt, kan du tjene mange penge på den.
Du behøver selvfølgelig ikke satse hele opsparingen, hvis du synes, at det er for risikabelt. Du kan vælge at købe nogle aktier for nogle af dine penge på opsparingen, så du stadig har en opsparing til at stå i banken og en opsparing i nogle aktier, hvor du kan tjene på dem og få en endnu større opsparing. Du kan læse mere om aktiemarkedet på www.invested.dk.
Kryptovalutaen er i høj kurs
Hvis du gerne vil ud og investere dine penge i noget lidt mere vildt (og forholdsvis nyt), så kan kryptovalutaen eventuelt være noget for dig. Kryptovalutaen er en digitalvaluta, som ikke er ejet af nogen banker eller lignende. Bitcoin er en af de mest kendte former for kryptovaluta.
Det er blevet meget populært at købe kryptovaluta som investering, men du kan også bruge dem på forskellige netsider, hvis du vil det. Du kan læse meget mere om investeringsmulighederne i kryptovaluta her: www.daytrader.dk.
Obligationer til den mere usikre
Hvis du ikke er vild med at skulle investere dine penge med det in mente, at du kan miste lidt penge også, så kan obligationer være en god mulighed. Obligationer kan godt sammenlignes lidt med aktier, men afkastet på aktier er højere, end du vil opnå med obligationer. Til gengæld er udsvinget mere stabilt, hvorfor du ikke vil miste alle dine penge fra den ene dag til den anden.
Obligationer er derfor mere stabile, hvilket kan være med til at give dig mere ro i maven og mere sikkerhed. Det er altid en god idé at læse om forskellige investeringsmuligheder, inden du springer ud i den første og den bedste.
Mere end 40 millioner mennesker på verdensplan befinder sig i slaveri, og en fjerdedel af dem er børn. Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har netop indgået et samarbejde med ECPAT for at gøre sit til, at uhyrligheder som børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn undgås.
Discountkæden REMA 1000 indtræder i nyt samarbejde med Natteravnene, der årligt er i kontakt med 750.000 unge over hele landet. Partnerskabet skal skabe endnu mere tryghed i nattelivet.