Rejser

Brexit har været på alles læber og i mange engelske og EU-politikeres hoveder i en rum tid. Men hvad vil Brexit helt konkret komme til at betyde for forretningsrejsende? Det er der større usikkerhed om. BCD Travel har dog her forsøgt at forklare, hvad vi i hvert fald skal være opmærksomme på.

Man skal være tryg, når man rejser. Det gælder både mænd og kvinder. Men kvindelige rejsende har større risiko for at komme ud for visse situationer, især hvis de rejser alene, skriver BCD Travel på deres hjemmeside. I følge en undersøgelse udført af SAP Concur, som spurgte 7.850 forretningsrejsende, har mere end tre ud af fire kvindelige forretningsrejsende oplevet chikane på forretningsrejser.

Én skiferie synes ikke længere at være nok. Hvis muligt tager man gerne afsted to gange på en sæson. Måske med familien den ene gang, og med vennerne den næste. Eller med en håndfuld gode kolleger.

Sponsoreret indhold

Selvom du er på dagpenge, kan behovet for at tage på ferie opstå. Det at komme uden for landets grænser, opleve nye kulturer, få et afbræk fra dagligdagen derhjemme og nyde tiden sammen med de nærmeste gør nemlig underværker for sindet. Dette skal selvfølgelig også være muligt, selvom du i øjeblikket får udbetalt dagpenge. Dog er der en række områder, som du skal have godt styr på inden, således du ikke mister ydelser og lignende. Du kan her læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil tage på ferie, mens du er på dagpenge. 

Du optjener feriedagpenge til ferie

Når du får udbetalt barselsdagpenge eller dagpenge fra din a-kasse, optjener du automatisk ret til det, der kaldes feriedagpenge. Feriedagpenge er således en ydelse, som du har mulighed for at få fra din a-kasse, hvis du skal på ferie. Om du er i arbejde eller på dagpenge, har ingen betydning for, om du kan få udbetalt feriedagpenge – så længe du opfylder visse betingelser.

Du skal melde ønske om ferie til jobcenteret senest 14 dage, inden den ønskede ferie starter. Efterfølgende skal du ansøge om at få udbetalt feriedagpenge via din egen a-kasse. Det er nemlig a-kassen, som står for udbetaling og beregning af dine feriedagpenge. Læs mere om a-kasse og priser her.  

Feriedagpenge skal du betale skat af. Dette beløb afhænger af, hvorvidt du benytter dit bi- eller hovedkort samt dine skattefradrag. Når din a-kasse udbetaler dig ydelser i form af dagpenge, vil du automatisk optjene ret til feriedagpenge. Dog kan du som maksimum optjene 25 dage med feriedagpenge. 

Satsen for feriedagpenge svarer som hovedregel til din sats for dagpenge. Med andre ord betyder det, at du får det samme udbetalt i feriedagpenge, som du ville få udbetalt i dagpenge. Dog forudsætter det, at du har fået udbetalt dagpenge af denne sats inden for de sidste to år. Har du inden for de sidste to år ikke fået udbetalt dagpenge med beregnet sats, vil satsen for feriedagpenge blive udregnet efter dimittendsatsen. 

Feriedagpenge og den nye ferielov 

Den nye ferielov betyder, at reglerne for feriedagpenge følger principperne af den nye ferielov. Helt konkret betyder det, at du som ledig kan afholde ferie med feriedagpenge, lige så snart nu har optjent ferien. Dog er det ikke muligt at holde ferie med feriedagpenge i længere tid end optjent på det angivne ferietidspunkt. 

Dertil er det heller ikke muligt at overføre feriedagpenge til andre dage. Derudover kan du ikke få udbetalt feriedagpenge, før du har afviklet al optjent ferie fra lønarbejde. Du har mulighed for at optjene feriedagpenge, hvis:

  • Du får dagpenge
  • Du får feriedagpenge
  • Du får barselsdagpenge (af Udbetaling Danmark)
  • Du får EØS-dagpenge.

Du vil altså ikke optjene feriedagpenge på baggrund af befordringsgodtgørelse, sygedagpenge eller efterløn.

Sponsoreret indhold

Har du altid gerne ville starte din helt egen rejseblog, men har du svært ved at finde ud af, hvordan du får begyndt på det? Der er mange ting, du bør overveje i forbindelse med opstarten af en rejseblog, og det gælder især, hvis du vil have stor succes med den. I denne artikel vil du blive præsenteret for fem tips til en unik rejseblog, så du kan få en masse læsere. 

Først skal du finde en god hosting til din hjemmeside 

Først og fremmest skal du finde en hosting til din hjemmeside, og der er forskellige parametre, der har betydning for valget af en god hosting. Det kommer blandt andet an på, hvem du er, og hvad du har behov for. Har du ikke stor erfaring med at blogge, bør du for eksempel vælge en hosting, der er let at anvende, og hvor du har mulighed for at få hjælp, hvis der skulle opstå tekniske problemer. Du kan læse mere om hosting her på siden, så du kan være sikker på at finde den mest ideelle hosting for dig til din rejseblog. 

Find en særlig idé, der adskiller din blog fra de resterende 

Når du har fundet en god hosting, skal du finde ud af konceptet med din rejseblog. Der findes allerede rigtig mange rejseblogs i dag, hvorfor du skal finde frem til en idé eller et fokus, der adskiller din blog fra de andre og gør den helt særlig. Det næste skridt er at lære at tage nogle flotte, professionelle billeder til din blog. Når det drejer sig om en blog med fokus på at rejse, er billederne en lige så stor del af bloggen som den skrevne tekst. Derfor er det vigtigt, at du ikke kun lægger vægt på teksten, men at du tilmed supplerer denne med professionelle og flotte billeder.  

Skab relevant og interessant indhold til dine læsere

Når det kommer til selve indholdet på din blog, er det vigtigt, at du leverer indhold, dine læsere finder relevant og interessant. Ellers vil de højst sandsynligt ikke blive ved med at læse din blog. Det handler derfor om at få en masse feedback fra dine læsere i starten, så du kan lære din målgruppe bedre at kende og finde ud af, hvad de egentlig synes er relevant at læse om. Det kan være alt fra, hvor man skal spise i det pågældende land, hvilket hotel man skal bo på, eller hvad man skal ud at opleve. 

Post indlæg med jævne mellemrum, og hold læserne engagerede 

Endelig er det vigtigt, at der ikke går for lang tid imellem, at du poster indlæg på din rejseblog. De mest succesfulde rejsebloggere i dag poster stort set indhold hver dag eller hver anden dag, så de på den måde holder deres læsere engagerede. Ved at følge ovenstående tips vil du kunne få større succes med at skabe en unik rejseblog, og måske du endda i sidste ende vil kunne tjene penge på det. Der er flere og flere, der i dag blogger professionelt, og hvor blogging altså er deres primære indtægtskilde. 

Det kræver dog en masse dedikation og hårdt arbejde at nå dertil, men ved at følge rådene her i artiklen, er du allerede godt på vej.

Sponsoreret indhold

Har du altid drømt om at udforske den thailandske jungle? Så er du langt fra den eneste. Den frodige jungle i Thailand er et populært område at opleve, og har du endnu ikke oplevet junglen, bør du uden tvivl tilføje det til din bucket-liste. Uanset om du kombinerer jungleturen i Thailand med strandferie eller en aktiv byferie, vil du ikke fortryde at bruge din tid i junglen. Læs med her på siden, og få idéer til, hvordan du kan opleve junglen i Thailand. 

Bo i trætoppe eller junglerafts

Hvorfor ikke prøve at overnatte på helt unikke steder i junglen? Herved skifter du hotellets velkendte rammer ud med idylliske og anderledes rammer. Det får du rig mulighed for i Thailand. Mange steder tilbyder nemlig overnatninger i trætoppe og junglerafts – og vi kan ikke understrege nok, hvor unikke sådanne oplevelser er. Ønsker du at få den ultimative jungleoplevelse, bør du overnatte i junglerafts uden elektricitet. Her skal du i stedet klare dig med flagermuslamper, og dette skaber en ubeskrivelig stemning. 

For at få disse oplevelser kan du bl.a. overnatte på River Kwai Jungle Raft, Anurak Lodge, Our Jungle Camp og River Kwai Resotel. Oplev den frodige natur, rige dyreliv, bad og sejl på floderne, og tag på smukke vandreture. På River Kwai Jungle Raft kan du bo i bambushytter flydende på Kwai-floden uden elektricitet, mens du på Anurak Lodge er tæt på Khao Sok National Park. På Our Jungle Camp bor du ved floden mellem trætoppene, mens du på River Kwai Resotel bor i bungalows ved bredden af Kwai-floden. 

Khao Sok National Park og Chiang Mai

Ønsker du at opleve en fantastisk tur i junglen, vil Khao Sok National Park være et besøg værd. Nationalparken er ikke blandt de mest overbesøgte steder i Thailand, hvilket klart er en fordel. Kom helt tæt på de tilbageværende regnskovsrester med både aber og vandfald. Du kan med fordel tage på en morgensafari langs bredderne, hvor du får rig mulighed for at se aber. Du kan også sejle i kano på Sok River og opleve frøer, edderkopper og slanger. 

I den nordlige del af Thailand finder du Chiang Mai. Chiang Mai befinder sig i et tempereret klima, hvilket for mange er et stort plus. I Chiang Mai får du mulighed for at besøge forskellige stammer og høre store historier. Landskaberne er uovertræffelige med smukke floder – og masser af elefanter. Netop elefanttrekking er en populær aktivitet i området, og det er en oplevelse, du ikke må gå glip af. Brug gerne mindst tre dage på jungletrekking i Chiang Mai. 

Tarutao Nationale Marinepark i Ko Tarutao

Slutteligt kan du besøge øen Ko Tarutao, som er kendt for at være et lille stykke af paradis. Ko Tarutao ligger i midten af Tarutao National Marine Park, og derfor finder du skønne strækninger af mangrovetræer og hvidt sand. Derudover er du omgivet af en uspoleret jungle, hvor farverige næsehornsfugle og sommerfugle er at finde. Lej en mountainbike og cykl fra Ao Talo Phantee Malacca og gennem Tarutaos jungle. Denne rute er særdeles smuk og vil tage omkring 40 minutter hver vej.

Tekst: journalist Aage Krogsdam

Delstaten Salzburgerland i Østrig har i mange år været en populær skidestination for skiglade danskere. Forleden var en række repræsentanter for de fem skidestinationer Zell am See-Kaprun, Wagrian-Kleinarl, Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberunn, Salzburger Saalachtal og Obertauern på besøg i Danmark for at informere om skiområderne og de nyeste aktiviteter de fem steder.

Grønne fodspor og fokus på ligestilling i virksomheder. Det er noget, mange danskere kan lide anno 2019, og der er da også virksomheder, der gør meget på netop det område.

Hører du konstant børnene have et ønske om at komme på roadtrip i USA, men kan du ikke overskue tanken om planlægning med billeje og eksekvering, hvor børnene konstant er oppe at toppes på bagsædet af bilen? Der er ingen grund til at frygte det. 

Mulighederne for at lave alternative roadtrips, hvor du kan have børnene med, er mange. Her kommer tre tips til, hvordan du kan gøre det mere overskueligt.

1. Bliv indenfor statsgrænsen

Hvis du kan undgå at skifte stat slipper du for at forholde dig til eventuelle forskelle i færdselslovgivningen. Det er nemlig velkendt, at der kan være forskel på færdselsreglerne i de enkelte stater, og dette slipper du helt for ved at blive i én stat.

Når du vælger stat, er det værd at overveje, hvad du gerne vil vise børnene. Et godt eksempel er Florida, hvor I både kan opleve Disneyworld, Seaworld og Wizarding World of Harry Potter. Der er altså mange muligheder for underholdning til dine børn, så du slipper, når I holder kørepause.

Der er kilometervis af sandstrand langs Floridas kyster, så med et stop ved for eksempel Cocoa Beach på østkysten kan både du og børnene lære at surfe. Alternativt kan I besøge Key Largo og svømme med delfiner eller Clearwater, hvor der både er piratskib og et stort akvarium som underholdning for både børn og voksne.

2. Sørg for underholdning og hold pauser

Der er større sandsynlighed for ro på bagsædet, hvis der er underholdning. De fleste streamingtjenester giver dig mulighed for at downloade materiale, så du kan lave en pakke af underholdning med både film og musik uden at skulle betale ekstra for data. Med et godt headset og hver sin mobile enhed får dine børn altså muligheden for at underholde sig selv, så du kan få ro til at køre.

Du kan også både hjælpe dig selv og dine børn, hvis du holder pauser undervejs på køreturen. Fordelen ved biludlejning er, at du har muligheden for nemt og hurtigt at køre ind til siden og tage en pause, når der er behov. Det er bare at udnytte det.

3. Få hjælp til billeje

Biludlejning behøver ikke være kompliceret. Der findes hjemmesider, hvor du kan sammenligne de forskellige muligheder for billeje direkte – hurtigt og simpelt. Du skal blot indtaste rejsedestination og –periode for at de forskellige muligheder kommer frem. Her kan du få oplysninger om priser, bilmodeller, services og meget mere, så du kan foretage en nem og sikker biludlejning.

Sponsoreret indhold

Miljøforkæmpere og Greta Thunberg har ikke levet forgæves. Klimadebatten og det nye, grønne fokus ses også i turismesektoren, både hos dem, der rejser, og hos dem, der skaber rammerne for disse rejser.