Rejser

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

"Efter at vi har været igennem den største krise nogensinde i rejsebranchen, er der nu ved at ske noget. Det er som om, proppen er røget af ketchupflasken. Alle vil ud at rejse, og der bestilles rejser som aldrig før".

Af: Journalist Aage Krogsdam

Vi er på vej op ad trappen til Rosenkavaliersalen i et af Wiens smukkeste og ældste barokslotte. Lyserøde og grønne marmorsøjler samt forgyldt ornamentik pryder trappehallen, ligesom smukke funklende krystallysekroner, der er mere end en meter høje og brede hænger ned fra loftet både i hallen og i Rosenkavaliersalen.

Sponsoreret indhold

Der er i dag en tendens, der viser sig blandt os danskere. Og den har med vores rejsevalg at gøre.

For mens vi før i tiden udelukkende valgte at pakke vores kuffert og finde vores pas frem for at besøge de varmere himmelstrøg på en charterrejse, så er der i dag mindst lige så mange, der ynder at nyde deres frihed med lidt mere fart på.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med en skiferie, som i dag er noget, der kun bliver mere og mere populært blandt både børn, unge og voksne. Skisport er nemlig noget for alle. 

Få bestilt din næste skirejse på skisport.dk

Hvis det er noget, som du kan nikke genkendende til, og du måske også er ved at bestille dit næste skipas på skisport.dk, så du kan mærke, hvordan vinden farver dine kinder røde og solen bager løs på dig. Så er det måske også tid til at kigge efter det rette udstyr.

Der er nemlig behov for lidt forskelligt grej, før man vælger at rejse på skiferie. Der er mange ting, der kan lejes på de steder, man booker sig ind, men flere ynder at bruge deres eget udstyr, således de ved, at det sidder som de skal, ser ordentligt ud og giver den frihed, som der er behov for.

Man skal nemlig kunne bevæge sig frit og føle sig godt tilpas, når man suser ned ad de stejle pister.

Måske skal det gøres til en årlig aktivitet

Derfor er det at tage ud en tur i sneen også noget, der ofte genstages. Når først man har investeret i alt det udstyr, der skal bruges, handler det om at gentage successen, således det ikke blot kommer til at ligge og samle støv.

Derfor skal det måske også gøres til en tradition i din familie eller vennekreds at tage på en årlig skiferie og nyde den aktivitet og hygge, der er forbundet hermed.

Når du kan opleve det bedste fra to verdener

Og straks vil du opleve, at det at tage på ferie ikke udelukkende bør handle om at ligge og slikke sol og drikke kølige drinks, det kan sagtens være forbundet med masser af fart og action - og skisport. Og derfor er det også muligt at få det bedste fra to verdener – når du er på ski, vil du mærke, hvordan adrenalinen pumper løs, men om aftenen vil du have behov for afslapning, og derfor kan du slænge dig med dem, som du holder af og nyde et krus kakao eller måske en lækker drink.

Så er det ikke bare med at få booket din næste skiferie, så du kan nyde de kridhvide pister, den skarpe sol og friheden i maven?

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Vi er på vej henover kanalbroen, der forbinder øen med den nyere del af Lübeck, der er den gamle hansestad i det nordlige Tyskland. Og vi skal opleve Lübeck med historie, marcipan og middelalderreminiscenser.

Tekst og foto: journalist Aage Krogsdam

Mange danskere, der rejser sydpå i bil, glemmer ofte, at Hamburg er et besøg værd. Du kan sagtens bruge en lille uges tid i millionbyen, for her findes masser af spændende attraktioner. Se mere her:

Sponsoreret indhold

Skal du snart ud og flyve? Så kan du overveje at rejse med de bedste flyselskaber i verden. Forkæl dig selv og dem du holder af, og få den bedste oplevelse ved at vælge blandt de bedste i norden, USA, Asien og andre steder i verden.

 

Delta Airlines topper i USA

Det er nok ikke mange danskere, som kender til Delta Airlines. Ikke desto mindre er det flyselskabet i USA, som er kendt for at have den bedste kundeservice. Skal du rejse rundt i luften i USA, kan det altså være en god ide at overveje Delta Airlines. Hvis du ikke blot er glad for at rejse, men også ser på investeringsmuligheder, kan netop Delta måske være en god ide.

 

Delta Airlines aktien har været nede på omkring 36 dollars per styk, og det er det laveste inden for det seneste års tid. Måske tænker du at det er pudsigt at købe mens aktien falder. Men her er det vigtigt at kigge på fx april tidligere i år hvor aktien var helt oppe på 50 dollars per styk.

Netop med flyselskaber, er det vigtigt at tænke over hvordan aktierne har været påvirket af coronapandemien. Flyselskaberne bliver direkte påvirket af restriktioner, som fx kan gøre det svært eller direkte umuligt at rejse til andre lande. Visse lande har lukket grænserne i flere omgange, mens andre kræver at folk er vaccinerede eller testede for Corona, før de får lov til at rejse ind i landet.

 

Alt det påvirker værdien på aktierne for diverse flyselskaber. Hvis du overvejer at investere i aktier i et flyselskab, kan du læse aktieanbefalinger, som ofte opfordrer dig til at købe aktier mens de står lavt, og eventuelt sælge, når de når højt op igen. Der er naturligvis ingen garanti for det, men måske kan det komme til at ske.

 

Qatar Airways topper verdens bedste flyselskaber

Branchesitet Check-in har placeret Qatar Airways på toppen af listen over de bedste flyselskaber i verden. Naturligvis indgår kundeservice også i den overvejelse. Faktisk vurderes de bedste flyselskaber på anmeldelser af passagerer, sikkerhed, flådealder og servicetilbud.

 

Skal du Down Under med Air New Zealand?

Nu skal vi videre til et flyselskab, som du måske ikke har hørt om, medmindre at du har været Down Under. Som nævnt i den forrige sektion er Qatar Airways for nyligt blevet kåret til at være det bedste flyselskab i verden. Her overtog de førstepladsen for Air New Zealand.

Air New Zealand opererer ikke overraskende i Australien, samt i Asien, Nordamerika, og Sydamerika. Desuden flyver de også til Storbritannien. Skal du altså en tur til New Zealand, kan du overveje at nyde deres kundeservice ved at mellemlande i Storbritannien.

 

Folk elsker Singapore Airlines på Tripadvisor

Singapore Airlines er tidligere blevet kåret til at være verdens bedste flyselskaber. Det blev de endda to gange i træk på Tripadvisor. Her bedømmer brugerne flyselskaberne på kvalitet og service. I år må Singapore Airlines dog nøjes med en tredjeplads på listen over de bedste flyselskaber i verden ifølge Check-in. Det kan naturligvis variere hvem du spørger.

 

Finnair er det bedste i norden

Mange danskere kender til SAS, men Scandinavian Airlines er ikke hvad de plejede at være. I dag er de endda ikke på top 20 over de bedste flyselskaber i verden. Her må folk i norden nøjes med at Finnair er på listen. Hvis du foretrækker at flyve med et nordisk flyselskab, kan du altså overveje at tage en tur op i luften med Finnair, som må betragtes som værende det bedste flyselskab i norden.

 

Journalist: Aage Krogsdam. Fotos: Atlantic Link.

 

USA er igen åben for turister fra Europa, og det ventes at tusinder vil strømme til landet, som faktisk har været lukket ned siden begyndelsen af dette år. Mange at landets store turistattraktioner er da også igen ved at ruste sig til den kommende turistrøm fra Europa.

Af: Journalist Aage Krogsdam

Flodkrydstogter er de sidste 15-20 år blevet meget populære hos danskerne. Og næsten alle danske rejsebureauer har flodkrydstogter på deres program. Det være sig sejladser på russiske floder, franske floder og ikke mindst på de tre mest kendte floder i Europa, Donau, Rhinen og Mosel.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Når du kører gennem den lille landsby Gerlev i Hornsherred lidt syd for Jægerspris kan du ikke undgå at stoppe ved kroen, der ligger lige ud til byens hovedgade, Bygaden. Den stråtækte ejendom med røde vægge og bindingsværk ligner en gammel privilegeret kro fra 1700- tallet. Men det er ingenlunde tilfældet

Af journalist: Aage Krogsdam

Sveriges næststørste by, Gøteborg, kan den 4. juni holde 400-års by jubilæum. I anledning af den historiske dag sker der en række arrangementer i storbyen.