Rejser

Tekst: journalist Aage Krogsdam Foto: Atlantic Link

De Vestindiske øer, eller som de kalder sig US Virgin Island, er igen ved at være klar til at modtage turister, og de vil gerne have danske turister til øgruppen. Tristerhvervet på øerne har været helt nede at ramme bunden efter COVID-19 og to orkaner i 2017 samt to voldsomme storme i sepgtember 2022. Det er gået ud over infrastrukturen, og det har været et kæmpe arbejde at få det hele genopbygget igen, siger direktør for Atlantic Link, Karin Gert Nielsen, der her i september har været på besøg på øerne.

Annoncørbetalt indhold

Ovenpå en tid med Covid-19 kan det være lang tid siden, man har været ude og rejse. Derfor glemmer man naturligvis også, hvilke regler der gælder f.eks. når det kommer til håndbagage. For hvad må man egentlig have i håndbagagen, og hvad skal blive i kufferten? Derfor kommer der her en guide til håndbagage.

Pak elektronik i håndbagagen

En ting der afhænger fra flyselskab til flyselskab er om du må have elektronik i kufferten. For at være på den sikre side, kan man derfor med god vilje pakke sin computer, tablet og opladere i sin håndbagage. På denne måde sikrer du dig, at du overholder reglerne, men hvis du fortsat ønsker at have elektronik i kufferten, anbefales det at du henvender dig hos dit flyselskab for mere information.

Efterlad væskerne i kufferten

En anden tommelfingerregel er, at man ikke har væsker i håndbagagen. Prøv at huske det på denne måde: Elektronik og væsker er ikke gode venner, og derfor skal de være adspredte. Altså elektronik i håndbagage og væske i kufferten. Dog må du godt have væsker i håndbagagen, hvis de er i en beholder af maksimalt 100 mL, samtidig med de er i en forsejlet pose. Det vil altså sige, at du gerne må have en lille tandpasta med, hvis du skal flyve i løbet af natten, og du gerne vil børste tænder undervejs på rejsen. Hvis din beholder rummer mere end 100 mL, bliver den taget i security, hvor du ikke kan få den med videre.

Opfylder din håndbagage målene?

Når man rejser med mange flyselskaber, vil der være krav til hvor stor din håndbagage må være. Selskaberne oplyser som regel, hvilke mål din håndbagage må have, dette er for, at din bagage kan være under sædet eller over sædet. Derfor er det super vigtigt, at du hjemmefra sørger for, at din bagage opfylder disse mål. Hvis den ikke gør det, så kan du risikere at skulle betale ekstra, hvis du vil have den ombord på flyet. Det kan være en dyr affære, så brug gerne fem minutter ekstra derhjemme på at tjekke dette.

Sponsoreret indhold

Hvis du skal ud og rejse til efteråret, så er det et oplagt tidspunkt at se efter sportsrejser. Der sker nemlig utrolig meget i efteråret rundt om i verden, og netop i 2022 kommer der nogle helt historiske sportsbegivenheder, som du ikke bør snyde dig selv for at opleve.

At rejse ud og se sport samtidig er ikke en ny ide, men det er en rejseform, som vinder mere og mere indpas i danskernes hjerter – og med god grund. Her får du nemlig den klassiske rejse til en fantastisk storby, hvor der venter et utal af kulturelle og gastronomiske oplevelser. Samtidig byder sportsrejserne selvfølgelig også på de største sportsbegivenheder. Det er bare helt noget andet at opleve sportsbegivenheden live fremfor at se den på tv, og det gælder uanset, om det handler om fodbold eller racerløb. 

 

Støt Danmark til VM i Qatar

 

Hvis du er fan af fodbold, så har du helt sikkert opdaget, at Danmark har kvalificeret sig til VM, som i 2022 afholdes i Qatar. Danmark scorede faktisk maksimumpoint i gruppen, og samtidig blev der ikke lukket et eneste mål ind i de første 8 kampe. Det har betydet, at Danmark faktisk var det første europæiske land, der blev sendt videre til slutrunden. 

 

Hvis du ønsker at støtte de danske spillere, så kan du med fordel se nærmere på en sportsrejse til Qatar, som i sig selv er en interessant by. Her vil VM blive afholdt, når slutrunden er overstået.

 

Oplev ægte amerikansk football i oktober

 

Er du i stedet til amerikansk fodbold, så kan du også glæde dig til efteråret. Amerikansk fodbold, eller NFL-kampe, byder på en hel fantastisk stemning på nogle imponerende stadions rundt om i verden. En NFL-kamp er også helt noget andet end fx en fodboldkamp, fordi der både er vilde fans, som hujer og jubler, musik til festen og selvfølgelig fantastiske cheerleaders, som står for underholdningen i løbet af kampen. 

Vil du kombinere en utrolig stor NFL-oplevelse med en fantastisk rejse til hjemlandet for amerikansk fodbold, så er du heldig. I efteråret går Cleveland Browns nemlig i kødet på Cincinnati Bengals i Cleveland. Det sker d. 31. oktober.

 

Se F1 i Milano og nyd solen 

 

Hvis der skal mere fart over feltet, så er det oplagt at tage til den solrige italienske by Milano, når Formel 1 løber af stablen på Autodromo Nazionale Monza. Banen stammer helt tilbage fra 1922 og byder på et væld af spændende sving, hvor der efterhånden er sket en del, og hvor der i 2022 igen bliver afholdt et fabelagtigt Formel 1 løb under den italienske sol.

 

Læs også: Formel 1 kalender

 

Autodromo Nazionale Monza er desuden Ferraris hjemmebane, og det betyder, at stemningen er helt speciel. Der vil hænge prangende røde flag overalt, og italienerne vil være spændte til bristepunktet. Banen sætter rammerne for et fantastisk løb og en fantastisk fest. 

 

Samtidig ligger banen selvfølgelig velplaceret, så du efter en lang dag med racerløb kan nyde den fantastiske italienske gastronomi eller besøge et utal af historiske lokationer. Byen emmer af historie og kultur, og byen ligger selvfølgelig centralt placeret, hvis du fx skulle ønske en solrig dag ved Como-søen.

Sponsoreret indhold

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er kun naturligt at begynde at glæde sig til de varme måneder – og til ferie ikke mindst. For mange mennesker er sommerferien årets længste, og den er som oftest tiltrængt. Derfor handler det om at bruge den rigtigt. At bruge på noget der giver både energi og mindeværdige oplevelser. Det er naturligvis individuelt fra person til person, hvad der er den perfekte feriemodel, men hvis man er typen, der holder af at bruge meget tid i naturen, er en vandretur et oplagt bud på en måde at bruge ferien på. En vandretur er dog ikke bare en vandretur, der er selvfølgelig mange måder at gøre det på. Læs med her og find inspiration.

Styr på udstyret

For at få det bedste ud af turen er det vigtigt at købe det rette udstyr. Det kan nemlig i den grad påvirke kvaliteten af turen – og tilmed give diverse trælse skader – hvis udstyret ikke er på plads. Blandt andet er det utroligt vigtigt at finde det rette tøj. Eksempelvis kunne et godt bud være disse fjällräven bukser til dame og herre eller en fjällräven jakke. Fjällräven er et mærke i rigtig høj kvalitet, som både vil bære dig godt igennem denne sommers vandretur og mange vandreture efter den. Herudover er din vandrerygsæk et vigtigt valg, når man skal gå mange kilometer hver dag. Forhør dig gerne ad hos en professionel og udnyt desuden de mange anmeldelser af produkter, der findes på internettet.

Find den perfekte rute

En anden ting er at finde den perfekte rute. Her kan det være en idé at starte med at finde ud af, om du helst vil være i Danmark eller uden for Danmark. Hvor god er du eksempelvis til varmegrader? Hvis du er typen, der har det svært med 30 grader og stor oppakning, er det måske mere oplagt at tage til Norge end at tage til Spanien. Desuden er Danmark propfyldt med vidunderlige natur. Det kunne være på Hærvejen, men hvis du allerede har været der flere gange, kan du også overveje smukke Bornholm.

Solo eller i selskab?

Sidst, men ikke mindst, skal du finde ud af, hvem du gerne vil på vandretur med – eller om du helst vil afsted alene. For nogle kan det være hyggeligt at gå sammen med andre, mens andre oplever, at det er rarere for dem at kunne gå i deres egne tanker. Det er selvfølgelig individuelt, og det er vigtigt at mærke efter, inden du spørger en masse mennesker, om de vil med på turen.

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

"Efter at vi har været igennem den største krise nogensinde i rejsebranchen, er der nu ved at ske noget. Det er som om, proppen er røget af ketchupflasken. Alle vil ud at rejse, og der bestilles rejser som aldrig før".

Af: Journalist Aage Krogsdam

Vi er på vej op ad trappen til Rosenkavaliersalen i et af Wiens smukkeste og ældste barokslotte. Lyserøde og grønne marmorsøjler samt forgyldt ornamentik pryder trappehallen, ligesom smukke funklende krystallysekroner, der er mere end en meter høje og brede hænger ned fra loftet både i hallen og i Rosenkavaliersalen.

Sponsoreret indhold

Der er i dag en tendens, der viser sig blandt os danskere. Og den har med vores rejsevalg at gøre.

For mens vi før i tiden udelukkende valgte at pakke vores kuffert og finde vores pas frem for at besøge de varmere himmelstrøg på en charterrejse, så er der i dag mindst lige så mange, der ynder at nyde deres frihed med lidt mere fart på.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med en skiferie, som i dag er noget, der kun bliver mere og mere populært blandt både børn, unge og voksne. Skisport er nemlig noget for alle. 

Få bestilt din næste skirejse på skisport.dk

Hvis det er noget, som du kan nikke genkendende til, og du måske også er ved at bestille dit næste skipas på skisport.dk, så du kan mærke, hvordan vinden farver dine kinder røde og solen bager løs på dig. Så er det måske også tid til at kigge efter det rette udstyr.

Der er nemlig behov for lidt forskelligt grej, før man vælger at rejse på skiferie. Der er mange ting, der kan lejes på de steder, man booker sig ind, men flere ynder at bruge deres eget udstyr, således de ved, at det sidder som de skal, ser ordentligt ud og giver den frihed, som der er behov for.

Man skal nemlig kunne bevæge sig frit og føle sig godt tilpas, når man suser ned ad de stejle pister.

Måske skal det gøres til en årlig aktivitet

Derfor er det at tage ud en tur i sneen også noget, der ofte genstages. Når først man har investeret i alt det udstyr, der skal bruges, handler det om at gentage successen, således det ikke blot kommer til at ligge og samle støv.

Derfor skal det måske også gøres til en tradition i din familie eller vennekreds at tage på en årlig skiferie og nyde den aktivitet og hygge, der er forbundet hermed.

Når du kan opleve det bedste fra to verdener

Og straks vil du opleve, at det at tage på ferie ikke udelukkende bør handle om at ligge og slikke sol og drikke kølige drinks, det kan sagtens være forbundet med masser af fart og action - og skisport. Og derfor er det også muligt at få det bedste fra to verdener – når du er på ski, vil du mærke, hvordan adrenalinen pumper løs, men om aftenen vil du have behov for afslapning, og derfor kan du slænge dig med dem, som du holder af og nyde et krus kakao eller måske en lækker drink.

Så er det ikke bare med at få booket din næste skiferie, så du kan nyde de kridhvide pister, den skarpe sol og friheden i maven?

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Vi er på vej henover kanalbroen, der forbinder øen med den nyere del af Lübeck, der er den gamle hansestad i det nordlige Tyskland. Og vi skal opleve Lübeck med historie, marcipan og middelalderreminiscenser.

Tekst og foto: journalist Aage Krogsdam

Mange danskere, der rejser sydpå i bil, glemmer ofte, at Hamburg er et besøg værd. Du kan sagtens bruge en lille uges tid i millionbyen, for her findes masser af spændende attraktioner. Se mere her:

Sponsoreret indhold

Skal du snart ud og flyve? Så kan du overveje at rejse med de bedste flyselskaber i verden. Forkæl dig selv og dem du holder af, og få den bedste oplevelse ved at vælge blandt de bedste i norden, USA, Asien og andre steder i verden.

 

Delta Airlines topper i USA

Det er nok ikke mange danskere, som kender til Delta Airlines. Ikke desto mindre er det flyselskabet i USA, som er kendt for at have den bedste kundeservice. Skal du rejse rundt i luften i USA, kan det altså være en god ide at overveje Delta Airlines. Hvis du ikke blot er glad for at rejse, men også ser på investeringsmuligheder, kan netop Delta måske være en god ide.

 

Delta Airlines aktien har været nede på omkring 36 dollars per styk, og det er det laveste inden for det seneste års tid. Måske tænker du at det er pudsigt at købe mens aktien falder. Men her er det vigtigt at kigge på fx april tidligere i år hvor aktien var helt oppe på 50 dollars per styk.

Netop med flyselskaber, er det vigtigt at tænke over hvordan aktierne har været påvirket af coronapandemien. Flyselskaberne bliver direkte påvirket af restriktioner, som fx kan gøre det svært eller direkte umuligt at rejse til andre lande. Visse lande har lukket grænserne i flere omgange, mens andre kræver at folk er vaccinerede eller testede for Corona, før de får lov til at rejse ind i landet.

 

Alt det påvirker værdien på aktierne for diverse flyselskaber. Hvis du overvejer at investere i aktier i et flyselskab, kan du læse aktieanbefalinger, som ofte opfordrer dig til at købe aktier mens de står lavt, og eventuelt sælge, når de når højt op igen. Der er naturligvis ingen garanti for det, men måske kan det komme til at ske.

 

Qatar Airways topper verdens bedste flyselskaber

Branchesitet Check-in har placeret Qatar Airways på toppen af listen over de bedste flyselskaber i verden. Naturligvis indgår kundeservice også i den overvejelse. Faktisk vurderes de bedste flyselskaber på anmeldelser af passagerer, sikkerhed, flådealder og servicetilbud.

 

Skal du Down Under med Air New Zealand?

Nu skal vi videre til et flyselskab, som du måske ikke har hørt om, medmindre at du har været Down Under. Som nævnt i den forrige sektion er Qatar Airways for nyligt blevet kåret til at være det bedste flyselskab i verden. Her overtog de førstepladsen for Air New Zealand.

Air New Zealand opererer ikke overraskende i Australien, samt i Asien, Nordamerika, og Sydamerika. Desuden flyver de også til Storbritannien. Skal du altså en tur til New Zealand, kan du overveje at nyde deres kundeservice ved at mellemlande i Storbritannien.

 

Folk elsker Singapore Airlines på Tripadvisor

Singapore Airlines er tidligere blevet kåret til at være verdens bedste flyselskaber. Det blev de endda to gange i træk på Tripadvisor. Her bedømmer brugerne flyselskaberne på kvalitet og service. I år må Singapore Airlines dog nøjes med en tredjeplads på listen over de bedste flyselskaber i verden ifølge Check-in. Det kan naturligvis variere hvem du spørger.

 

Finnair er det bedste i norden

Mange danskere kender til SAS, men Scandinavian Airlines er ikke hvad de plejede at være. I dag er de endda ikke på top 20 over de bedste flyselskaber i verden. Her må folk i norden nøjes med at Finnair er på listen. Hvis du foretrækker at flyve med et nordisk flyselskab, kan du altså overveje at tage en tur op i luften med Finnair, som må betragtes som værende det bedste flyselskab i norden.