Tivoli slutter året med et brag i festlige farver

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Af journalist Aage Krogsdam

For første gang i to år har Tivoli åben Nytårsaften for gæster, og der er ingen snærende Covid-19 restriktioner. Det skal fejres med farver og brag. Alle med hang til fyrværkeri kan derfor med fordel kigge i retning af Tivoli lørdag aften klokken 23:00 og nyde synet af de flotte raketter. I årets ekstraordinære nytårsfyrværkeri affyrer fyrværkerimesteren og hans folk 1700 stjerner, 3000 bombetter, 700 luftbomber og 500 romerlys.

Der bliver udsigt til et imponerende show på himlen, hvor mange af raketterne ryger op til 125 meter over den gamle have. Hvis det bliver klart vejr, hvad alle håber, vil fyrværkeriet formentlig kunne ses over det meste af hovedstaden. "I år kan vi godt sige, at der er tale om et slags comeback til fyrværkeriet i Tivoli. De seneste to år har Covid-19 som bekendt spændt ben for fyrværkerierne med undtagelse af selve nytårsaften. I den anledning inviterer vi igen gæsterne indenfor i Tivoli, hvor de kan opleve et imponerende set up, der kan gøre selv den vildeste fyrværkerientusiast grøn af misundelse. Fyrværkeriet vil også kunne ses på lang afstand uden for Tivoli", siger pressechef Torben Plank.

"Et godt fyrværkerishow foregår med åben mund og polypper. Det skal underholde og holde opmærksomheden, og det kommer det her show til. Nytårsshowet d. 31. december bliver bombastisk, underholdende og med fuld knald på. Der bliver tempoet højt fra starten, og sådan fortsætter det", fastslår fyrværker Gunnar B. Knudsen. Tivolis nytårsfyrværkeri begynder kl. 23.

Gode råd

Fyrværker Gunnar B. Knudsens gode råd til en sikker nytårsaften:

1. Der er mere underholdning for pengene i batterier frem for raketter.

2. Hold afstand. Et godt batteri nydes bedst på 40 - 50 meters afstand.

3. Hellere få gode ting end mange billige.

4. Fyrværkeri i butikkerne kan man stole på - ikke det fra bagagerummet i en bil.

5. Pris og kvalitet hænger ofte sammen.

6. Vær ikke bange for fyrværkeri, men hav dyb respekt og udvis påpasselighed.

7. Køb fontæner og sole, hvis der er udsigt til en tåget nytårsaften.

8. Afskyd aldrig fyrværkeri uden beskyttelsesbriller.

9. Tænk på dyr, børn og berusede folk.

10. Drik champagnen, når fyrværkeriet er slut.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.