Danskerne bestiller rejser som aldrig før

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

"Efter at vi har været igennem den største krise nogensinde i rejsebranchen, er der nu ved at ske noget. Det er som om, proppen er røget af ketchupflasken. Alle vil ud at rejse, og der bestilles rejser som aldrig før".

Det fastslog Bravo Tours administrerende direktør Peder Hornshøj under rejsemessen Ferie for alle i Herning. Der er en tendens til at kunderne bestiller flere rejser frem i tiden, og at de bestiller bedre og dyrere rejser. Rejserne er dog ikke blevet meget dyrere end før COVID 19, men der er kommet mindre prisstigninger på flybrandstof, sagde direktøren videre.

For Bravo Tours' vedkommende er det alle de traditionelle rejsemål, hvor der er mest efterspørgsel. Det vil sige De Kanariske øer, Mallorca, Grækenland og ligeså Tyrkiet, hvor der er gang i bestillingerne,

Efter et par corona-år, hvor hus, have og andre projekter har fyldt meget for danskerne, vil de tilbage på vingerne. Og der er ingen tvivl om, at corona har sat sine spor – både hos danskerne, men i særdeleshed også i rejsebranchen.

Danskerne vil på ferie

"Jeg skal mange år tilbage for, at jeg kan huske, at vi har haft så travlt. Danskerne vil virkelig på ferie, og de sikrer sig både rejser på den korte og den lange bane. De sikrer sig de velkendte rejsemål og hoteller, og de vil også sikre sig de mere ukendte og unikke, og rigtigt mange samler den store familie med børn og børnebørn. Så det kan tydeligt mærkes, at vi har savnet at rejse og at være sammen", konstaterer Peder Hornshøj,

Men Corona har ikke kun øget danskernes rejselyst. Den har også ændret på flere parametre, når det kommer til bestilling af rejsen.

- Vi ser især, at danskerne gerne vil opgradere ferien. Nu har de ikke været afsted længe, og så skal det bare være i orden, og den skal have lidt mere gas, fortæller direktøren.

Her forklarer han, at mange går en stjerne op i kategori eller bestiller et bedre værelse eksempelvis med havudsigt.

Hvis man normalt har købt 3-stjernet, så køber mange nu 4-stjernet, og har man normalt købt 4-stjernet, så køber man måske nu 5-stjernet. Man går efter komfort og gode faciliteter. Man vil ikke mangle noget" slutter Peder Hornshøj, Bravo Tours.

Nye trends og tendenser

Sådan har Covid-19 ændret danskernes rejsevaner

- Vi bestiller rejser som aldrig før – og vi bestiller flere ad gangen

- Vi bestiller bedre rejser, eksempelvis går vi en kategori op i hotelstandard

- Vi betaler gerne mere for luksus blandt andet med havudsigt, egen pool eller et større værelse

- Vi vil gerne være sikre på unikke oplevelser – både på og uden for hotellet

- Vi vil ikke mangle noget – vi har ganske enkelt savnet at leve livet uden for Danmarks grænser

Senest ændret Mandag, 11 april 2022 14:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.