Rejser

Af journalist Aage Krogsdam

De tre danske forlystelsesparker Tivoli, Dyrehavsbakken og Faarup Sommerland hører til nogle af de mest besøgte turistattraktioner i Danmark. I 2024 besøgte mere en 5 millioner gæster de tre parker. På den anden side af Kattegat finder vi Sveriges største forlystelsespark, Liseberg (Skandinaviens største) med et besøgstal på cirka 3 millioner. Mange danskere besøger hvert år Liseberg, og den svenske park er – udover at være interessant i sig selv - også en spændende sammenligning med de danske parker, og så har Liseberg ovenikøbet en dansk chef.

Af journalist: Aage Krogsdam

På fredag slår Tivoli dørene op til en ny sæson, som løber til den 22. september. Af nyheder kan nævnes, at Rutschebanen fylder 110 år i år, og en ny Klodshans-ballet har premiere på Pantomimeteatret, hvor Dronning Margrethe har lavet scenografi og kostumer, og tv-vært og komponist Philip Faber står bag musikken.

Af journalist: Aage Krogsdam

Bravo Tours sender igen danske turister til den portugisiske øgruppe i Atlanterhavet, Azorerne. I år bliver det til "Verdens førende adventure rejsemål", som Azorerne blev kåret til ved World Travel Awards.

Af: Journalist Aage Krogsdam

Roskilde lufthavn ved Tune blev indviet i april 1973 og planen var, at den skulle være aflastningslufthavn for Kastrup sammen med tre andre lufthavne i Nord- og Østsjælland. En ved Helsingør, en ved Hillerød og en ved Køge. Men på grund af blandt andet oliekrisen blev planerne skrinlagt. I stedet har lufthavnen igennem årene udviklet sig til at blive hjemsted for landets største og bedste flyveskole samt hjemsted for privatfly, taxiflyvning, VIP-flyvninger samt flyvninger for forsvaret samt for et par år siden også hjemsted for det nye charterflyselskab Airseven.

Det fortalte direktør i Roskilde Lufthavn, Jesper Rasmussen, forleden en gruppe journalister med flere, som havde taget imod indbydelsen fra Danske Rejsejournalister og Danske Flyvejournalister til et halvdagsbesøg i lufthavnen.

"De store planer blev skrinlagt og lufthavnen har lige siden udviklet sig at tage sig af privatflyvninger og taxiflyvninger m.v., og det er i høj grad med til at aflaste Københavns Lufthavn i Kastrup", sagde Jesper Rasmussen videre.

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

Den gamle dame, det agtværdige hotel Grand, som oprindeligt blev opført i 1890, og som ligger på hjørnet af Vesterbrogade og Reventlowsgade er blevet renoveret. Det har indvendig gennemgået en forvandling uden sidestykke og fremtræder nu i en ny luksusudgave med et moderne udseende, men hvor arkitekten har respekteret den gamle arkitektoniske stil. Hotellets renovering var værd at vente på, selvom den tog tre år. Hotellet blev genåbnet i april i år og har fået et flot look i diskrete farver, hvor der ikke mangler noget kvalitetsmæssigt i valg af materialer, og hvor indretningen er hyggelig og intim, så alle føler sig hjemme på hotellet, hvad enten det gælder lobbyen, restauranten, baren, værelserne eller på tagterrassen på 6. sal med en bar og hyggelige borde og stole. Fra toppen kan man nyde udsigten over dronningens by København. Alt indvendigt i hotellet er blevet renoveret og de hyggelige værelser fra 8 kvadratmeter til suiter på 6. sal på 20 kvadratmeter - i alt 162 værelser - fordelt på syv forskellige kategorier har alle et feminint look i god tråd med historien om efternavnet Joanne.

"Navnet Joanne kommer fra vores investors svigermor, som hedder Joan.

Vores Joanne er en fiktiv person, som vi har opbygget vores storytelling omkring. Joanne er i virkeligheden en berejst kvinde, og Grand er hendes hus, og her har hun hjemtaget en masse ting fra alle sine rejser. Personalet på Grand Joanne er et symbol på Joannes børnebørn, som passer på huset. Kokkene i køkkenet laver mad ud fra inspiration fra Joannes rejser, så her er retter fra hele verden, ligesom kokkene kommer fra mange forskellige lande rundt omkring i verden.

Alle nips på hotellet er et symbol på souvenirs, som Joanne har haft med hjem fra rejserne.

Man kan sige, at Joanne er husets sjæl" fortæller Sales og Relations Manager Emma Kjeldal.

Man kan sige, at hotellet indvendigt har fået et mere feminint design end tidligere. Grand hotel var tidligere ejet af Arp. Hansen gruppen men blev i 2017 solgt til den svenske hotelkoncern Midstar, som drev hotellet videre frem til 2020, hvor renoveringen startede. Det er den svenske indretningsarkitektvirksomhed Spik Studiosint, der har udviklet konceptet til en slags livsstilshotel, der er åbent 24 timer i døgnet.

Stjernedanserne fra det verdenskendte Alvin Ailey American Dance Theater bryder ud af Tivolis Koncertsal, hvor de ellers optræder, når de under åben himmel søndag den 27. august klokken 20.30 danser signaturværket Revelations på Plænen.

Af journalist Aage Krogsdam

 

Salget af rejser hos de fleste rejsebureauer går strygende op på den netop afsluttende rejsemesse "Ferie for Alle " i Herning meldte stort set alle om rekordsalg af rejser. Messen havde i øvrigt besøg af 56.000 gæster fredag, lørdag og søndag.

Af journalist: Aage Krogsdam

Hvis du vil opleve de autentiske amerikanske Sydstater, kan du med fordel gøre det på en kør-selv ferie på 15 dage med USA Rejser. Denne kør-selv ferie starter i den fantastiske og meget charmerende by Charlotte, North Carolina

Af: Journalist Aage Krogsdam

Den israelske landsby Kfar Kama, der ligger i nærheden af Tabor bjerget kun cirka 20 km fa Geneserthsøen har fået international. anerkendelse som 'turistlandsby' af Verdensturismeorganisationen UNWTO. Men Israel byder på meget andet her i vintermånederne.

Af journalist Aage Krogsdam

For første gang i to år har Tivoli åben Nytårsaften for gæster, og der er ingen snærende Covid-19 restriktioner. Det skal fejres med farver og brag. Alle med hang til fyrværkeri kan derfor med fordel kigge i retning af Tivoli lørdag aften klokken 23:00 og nyde synet af de flotte raketter. I årets ekstraordinære nytårsfyrværkeri affyrer fyrværkerimesteren og hans folk 1700 stjerner, 3000 bombetter, 700 luftbomber og 500 romerlys.