Alvin Ailey danser på plænen i Tivoli

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Stjernedanserne fra det verdenskendte Alvin Ailey American Dance Theater bryder ud af Tivolis Koncertsal, hvor de ellers optræder, når de under åben himmel søndag den 27. august klokken 20.30 danser signaturværket Revelations på Plænen.

Det er første gang i Tivolis historie, at det anerkendte amerikanske dansekompagni danser på Plænen i Tivoli. Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til danseforestillingen. Selvom det i år er 18. gang siden 1981, at dansegruppen optræder i Tivoli, så er det første gang, at stjernedanserne danser udenfor på Plænen i Tivoli under åben himmel. Det verdenskendte amerikanske dansekompagni har historisk en tæt tilknytning til Tivoli og kan i år opleves i Tivolis Koncertsal fra den 29. august til den 2. september. Siden 1960 har Revelations igen og igen betaget publikum over hele verden med sin perfekte blanding af ærbødig ynde og åndelige nærvær. Alvin Aileys karakteristiske mesterværk hylder og afspejler afroamerikanerens kulturelle arv, hvilket Ailey betragtede som en af USA´s rigeste skatte. Revelations tager 36 minutter. Koreograferet, da dansekompagniets stifter Alvin Ailey var bare 29 år gammel, er Revelations en intim refleksion inspireret af barndomsminder, om at have deltaget i gudstjenester i Mount Olive Baptist Church i Texas og af forfatterne James Baldwin og Langston Hughes arbejde.

I koncertsalen

Gruppens 32 dansere kan efterfølgende opleves i Tivolis Koncertsal, hvor de optræder med seks spektakulære shows fra den 29. august til den 2. september. Ved forestillingerne i Tivolis koncertsal præsenterer dansegruppen værkerne Roy's Joys, Pas de Duke, Cry, The River og Dancing Spirit samt det kendte signaturværk Revelations.

"Alvin Ailey American Dance Theatre er nu på sin første internationale turné siden 2019, og vi er begejstrede for at vende tilbage til København, hvor publikum har taget varmt imod kompagniet i mere end fire årtier. Siden vores første optræden i København i 1981 har Ailey igen og igen givet det danske publikum livsglade og tankevækkende forestillinger", siger Alvin Aileys kunstneriske leder Robert Battle.

Dansegruppen er med til at markere den gamle haves 180-års jubilæum. "Det er gruppens mest populære værk, der præsenteres på plænen, og vi er meget glade for, at gruppen er her på plænen for første gang", siger Tivolis kulturdirektør Frederik Wiedmann.

"Jeg oplevede selv to gange i 1980erne Alvin Aileys fantastiske dansere i Tivolis koncertsal, og det var en uforglemmelig oplevelse, så jeg glæder mig til gensynet," siger journalist Aage Krogsdam.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.