Salget af rejser boomer

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Af journalist Aage Krogsdam

 

Salget af rejser hos de fleste rejsebureauer går strygende op på den netop afsluttende rejsemesse "Ferie for Alle " i Herning meldte stort set alle om rekordsalg af rejser. Messen havde i øvrigt besøg af 56.000 gæster fredag, lørdag og søndag.

"Hvis nogen havde spurgt mig i midten af november, hvad jeg tænkte om rejsemarkedet i 2023, så ville jeg nok have været en smule skeptisk. Medierne var fyldt med artikler om krisestemning, inflation, energikrise og meget andet sortsyn. Jeg er fuldt bevidst om, at nogle danskere er ramt af større leveomkostninger, men det er helt givet, at der er mange penge i det danske samfund blandt langt den største del af befolkningen", siger direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours og fortsætter: "Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har solgt så mange rejser i januar til kommende sommer, og det er fortsat i februar. Derfor kan vi sige, at danskerne i stor stil køber rejser – til forår, til sommer, til sensommer og til efterår. Vi kan allerede nu se et stort salg til næste vinter også. Vi har nærmest rekordsalg hver dag, når vi sammenligner med tidligere år, og derfor ser vi ind i et sommerhalvår, hvor der vil være fyldt op på flyene", forklarer Peder Hornshøj.

Måske mangel på hotelkapacitet

Hos Bravo Tours er man selvfølgelig glad for udviklingen oven på nogle år, hvor Corona har været en stopklods for danskernes rejselyst. Men der følger også bekymringer på danskernes vegne. "Der er ingen tvivl om, at den store rejselyst, vi ser nu, også er et resultat af, at mange er i underskud af rejseglæde ovenpå Corona. Bekymringen og problemet er, at det også gælder for de store rejselande omkring os. Der er også udlængsel og større rejselyst i Tyskland, England, Frankrig, Italien og mange andre af de store lande. Det giver et stort pres på hotellerne rundt omkring, og vi mærker allerede nu, at mange hoteller melder udsolgt eller hæver priserne over sommeren. Danmark er jo kun en lille brik i det store rejsepuslespil, vi fylder ikke meget blandt de næsten 750 millioner andre europæere, der også er i rejseglæde-underskud og lige så gerne vil rejse til sommer. Derfor forudser jeg, at vi ret hurtigt kan komme til at stå i en situation, hvor der bliver mangel på hoteller, og dermed mangel på rejser", siger direktøren.

Flere nyheder

Bravo Tours præsenterede på messen flere nyheder. Blandt andet en ny græsk destination ved navn Agina. Øen ligger som en lille grøn og frugtbar plet midt i den Saroniske Bugt cirka 15 km. sydvest for Athen. Øen er kendt for deres produktion af pistacienødder og er et yndet udflugtsmål for Athens storbyboere. Her kan de få skuldrene ned, spise uovertruffen mad og opleve det autentiske øliv. Fra maj 2023 kan Bravo Tours' gæster følge i de græske turisters fodspor. I sommeren 2023 har Bravo Tours mere Grækenland på programmet end nogensinde før. På det græske fastland venter Tolo og Loutraki. De græske favorit-øer, Kreta, Rhodos og Zakynthos, er selvfølgelig også stadig blandt de græske rejsemål, og nu er der så tilføjet endnu en græsk ø til samlingen. En anden nyhed er at Bravo Safari, der er en del af Bravo Tours, i den kommende vinter 2023/24 indsætter direkte fly ind til Mombasa i Kenya fra Billund og København. "Det er med enorm glæde, at vi kan præsentere et direkte fly til Kenya fra Danmark. Med dette afkorter vi rejsetiden betragtelig, og vi skåner gæsterne for den stress og jag, der kan være forbundet med flyskift. Vi flyver med danske Jettime i en komfortabel Boeing 737 med den gode velkendte Jettime-service ombord", slutter Peder Hornshøj, Bravo Tours.

Senest ændret Tirsdag, 14 marts 2023 08:38

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.