Ny turistattraktion i Israel

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Af: Journalist Aage Krogsdam

Den israelske landsby Kfar Kama, der ligger i nærheden af Tabor bjerget kun cirka 20 km fa Geneserthsøen har fået international. anerkendelse som 'turistlandsby' af Verdensturismeorganisationen UNWTO. Men Israel byder på meget andet her i vintermånederne.

Ovennævnte var en af de nyheder, som PR-manager for Nordic Countries, Vendela Carlén, kunne fortælle om ved et velbesøgt pressearrangement med skønne kulinariske israelske retter for nylig i Købehavn. Hun fortalte videre, at turismen er i fuld gang med at nå op på samme niveau som før COVID-19. Eksempelvis nævnte hun, at antallet af turistankomster til landet i december sidste år nærmede sig niveauet fra før 2019, og det lovede godt for 2023. Hun kunne i øvrigt oplyse, at i sommermånederne bliver der tre daglige afgange med Norwegian tirsdag (fra 27.6.), torsdag og søndag fra Kastrup til Ben Gorion Lufthavnen lige uden for Israels største by Tel Aviv.

Ny spændende turistattraktion

Det tjerkessiske landsby har knap 3000 indbyggere og her fortælles om det tjerkessiske samfund, der blev grundlagt for over 150 år siden af muslimske tjerkessere, der stammer fra Kaukasus. I landsbyen, som er den ene af to sådanne tjerkessiske landsbyer i Israel (den anden er Rehaniya), får turisterne mulighed for at rejse gennem en tidstunnel. Landsbyen rummer unik arkitektur og et museum om tjerkessisk kultur. Landsbyen, hvis turistinfrastruktur er blevet renoveret med bistand fra turistministeriet, er fuld af restauranter, familieattraktioner, et mejeri, der tilbyder workshops om ostefremstillingsprocesser og et center til beskyttelse af tjerkessiske traditioner. Arkæologer har i 1961 og 1963 udført udgravninger og man fandt grave fra det 4. århundrede. Ligesom to kirker dateret til det tidlige 6. århundrede, den ene dedikeret til Saint Thecla. Inde i kirkerne fandt arkæologerne flerfarvede mosaikker af blomster, dyr og geometriske mønstre Desuden fandtes dele af fem kalkstenssøjler samt en cirkulær basaltolivenpresse og cisterne. I 2020 opdagede et hold arkæologer ledet af Nurit Feig fra Israel Antiquities Authority ligeledes kirkerester fra det 6. århundrede. Gravemaskinerne afslørede også malede gulvmosaikker, der viser geometriske former og blå, sorte og røde blomstermønstre. Målene på hoveddelen af kirken er 12 gange 36 meter. Flere andre rum blev gravet frem i nærheden af kirken. Indbyggerne i landsbyen er muslimer , der i modsætning til det israelske arabiske muslimske mindretal udfører militærtjeneste i Israel . Denne landsby er således en af de turistnyheder som kan opleves på en rundtur i landet.

En anden begivenhed, som trækker mange turister og sportsfolk til landet er et maratonløb i den sydlige del af Det døde Hav omkring 400 meter under havets overflade. Løbene finder sted den 3. februar, hvor der arrangeres fem løb i dette specielle ørkenlandskab. Et fem km, et 10 km, et 21.1 km, et 42 km og et 50 kms løb. Selvom det er vinter kan temperaturen godt være op til 25-26 grader her ved Det døde Hav.

Blomstrer som en rosengård

Når det er vinter i Israel er det også regntid, men det er ikke sådan at det regner konstant. Der kan komme voldsomme regn- og tordenbyger nogle dage hvorefter det klarer op, og så kommer der måske en uge med sol og op til 24-25 grader langs Middelhavskysten. Det betyder, at den næsten 10 km lange badestrand langs Middelhavskysten ved millionbyen Tel Aviv fyldes op med badende gæster. Efter vinterregnen blomstrer Galilæas højdedrag og Sharons sletter i et vulkanudbrud af farver som i en rosengård. Et smukt syn i forårsmånederne. Men ønsker man et mere varmt og solrigt klima i vintermånederne, kan man køre eller flyve til Eilat fra lufthavnen ved Tel Aviv cirka 400 km mod syd. Her ligger turistbyen ved nordspidsen af Det Røde Hav. I vintermånederne kan temperatuen ved Det Røde Hav snige sig op på 25-30 grader, og fra maj og indtil oktober bliver det rigtigt varmt med dage, hvor kviksølvsøjlen kan nå de 40 grader. Men så har man mulighed for en kølende dukkert i det krystalklare blå havvand, hvor du under havoverfladen kan opleve en forunderlig verden i alle regnbuens farver af fisk og koraler.

 

Senest ændret Torsdag, 23 februar 2023 09:16

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.