Rejser

Omkring 400 km syd for den dansk-tyske grænse eller 327 km syd for Rostock ligger det smukke bjerglandskab Harzen. Efter statsministerens seneste pressemøde må danskerne tage til Tyskland igen, og derfor er rejsebureauerne i fuld gang med at gøre klar.

Tyskland har som rejseland været lukket ned for danskere, siden COVID-19 lagde sin klamme hånd på alt, der har med transport, grænser, hoteller, kultur og restaurationsliv at gøre. Men den tunge hånd er måske ved at løsne sit greb. De nordtyske delstater står i hvert fald mere klar end nogensinde til at byde danskere velkommen tilbage.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Mens verden venter på at blive åbnet igen, så turisterne kan rejse rundt og opleve de skønne steder overalt på kloden, kan vi da heldigvis drømme os til de forskellige steder med sol, strand og azurblåt hav og grønne palmer. Et af de lande, som i følge de spanske myndigheder snart åber for turister igen er Spanien.

At opleve et fremmed land med alle sine sanser vidt åbne kan aldrig erstattes af en virtuel oplevelse. Målinger viser dog, at det har givet mening at tilbyde virtuelle oplevelser, mens vi venter.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Mens verden venter på at blive åbnet igen, så turisterne kan rejse rundt og opleve de skønne steder overalt på kloden, kan vi da heldigvis drømme os til de forskellige steder med sol, strand og azurblåt hav og grønne palmer.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam.

Grønland er meget afhængig af turisme til landet, og tilsyneladende har det store land mod nord været rimeligt forskånet for corona-smitte. Og mens turisterhvervet venter på genåbning og for at turisterne igen kan besøge det smukke land, ruster Visit Greenland sig til tiden efter corona.

Hvordan ser turismen ud i fremtiden? Efter at COVID-19 tågerne har lagt sig? Det giver denne artikel et overblik over.

I takt med regeringens udmelding om en kontrolleret åbning af Danmark, sejler Molslinjen så småt mod en mere normal sejlplan, hedder det i et nyhedsbrev fra Molslinjen.

De verdensberømte Passionspil, hvor Jesu fødsel, korsfæstelse og opstandelse opføres på de skrå brædder i den tyske bjerglandsby, Oberammergau, er udsat til 2022 grundet corona-pandemien.

Foto: Eva Wilcock.

 

Foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark, ANTOR, melder samstemmigt, at udsigten for det næste lange stykke tid som følge af coronavirusset er stærkt udfordret, men at roen må bevares.