Rejser

Journalist: Aage Krogsdam. Fotos: Atlantic Link.

 

USA er igen åben for turister fra Europa, og det ventes at tusinder vil strømme til landet, som faktisk har været lukket ned siden begyndelsen af dette år. Mange at landets store turistattraktioner er da også igen ved at ruste sig til den kommende turistrøm fra Europa.

Af: Journalist Aage Krogsdam

Flodkrydstogter er de sidste 15-20 år blevet meget populære hos danskerne. Og næsten alle danske rejsebureauer har flodkrydstogter på deres program. Det være sig sejladser på russiske floder, franske floder og ikke mindst på de tre mest kendte floder i Europa, Donau, Rhinen og Mosel.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Når du kører gennem den lille landsby Gerlev i Hornsherred lidt syd for Jægerspris kan du ikke undgå at stoppe ved kroen, der ligger lige ud til byens hovedgade, Bygaden. Den stråtækte ejendom med røde vægge og bindingsværk ligner en gammel privilegeret kro fra 1700- tallet. Men det er ingenlunde tilfældet

Af journalist: Aage Krogsdam

Sveriges næststørste by, Gøteborg, kan den 4. juni holde 400-års by jubilæum. I anledning af den historiske dag sker der en række arrangementer i storbyen.

Af journalist: Aage Krogsdam

Mens vi drømmer om snart at komme ud at rejse igen og studere alt det, vi ønsker os på en rejse, hvad enten det er kultur, historie, gourmet, møde nye mennesker m.v. får du her lidt inspiration til en tur til Rhinen og Mosel i Tyskland.

Den lille tyske landsby, Schmilka, som ligger midt i en nationalpark nær grænsen til Tjekkiet, er ikke bare grøn som følge af den smukke omgivende natur. Schmilka er en bæredygtig landsby. Og allerede inden COVID-19 forhindrede os i at rejse, blev den besøgt året rundt af nysgerrige turister, også fra Danmark. Det kan vi se frem til, når vi igen må rejse ud i verden.

Af journalist Aage Krogsdam

Man tager hatten af for arkitektfirmaet Universal Design Studio fra London, som med nænsom hånd har omformet det gamle Post og Telegraf hovedkontor på hjørnet af Tietgensgade og Bernstorffsgade i København. Den ikoniske bygning fra 1912 blev oprindeligt bygget af arkitekt Heinrich Wench i neo-barok stil. Bygningen var som nævnt hovedkontor for Post og Telegrafvæsnet indtil 2016.

Kulturturisme vinder mere og mere indpas, dog naturligvis med en COVID-19 pause, som vi ser det i øjeblikket. De verdensberømte Passionsspil i Oberammergau er dog ikke sådan at korsfæste, og premieredatoen i 2022 er på plads.

I den årlige imageundersøgelse, Anholt-Ipsos Nation Brands Index (NBI), stryger Tyskland atter engang ind på en førsteplads på den globale rangliste over turistlande. Tyskland indtager en fornem førsteplads for sjette gang på tolv år.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Delstatshovedstaden Schwerin i Mecklenburg-Vorpommern ligger midt i et grønt område med 12 søer. Byen har omkring 100.000 indbyggere. Julen 2019 tilbragte jeg i nærheden af Schwerin og besøgte det eventyragtige slot i juledagene.