Rejser

Er du teenager, og vil du gerne opleve USA, er det oplagt for dig, at du tager af sted som udvekslingsstuderende. Du kan komme til at bo en række forskellige steder i landet. Lige meget hvor du bor, kommer du til at leve præcis som en almindelig amerikansk teenager. 

Drømmer du om at komme til USA? Men er du for ung til, at din mor og far vil lade dig tage af sted alene? Så er det en god ide for dig, at du overvejer at tage af sted som udvekslingsstudent. Der kan din rejse nemlig foregå i trygge rammer, hvilket er med til at gøre, at det vil være langt mere sandsynligt, at dine forældre vil lade dig tage af sted. 

USA er helt klart et af de mest populære rejsemål for udvekslingsstuderende. Det skyldes, at det er en kultur, som vi kender fra film og TV, og at vi derfor gerne vil over og opleve den. Du kan sikkert nævne de første ti film og serier, der foregår på en amerikansk high school, og for mange af os er nysgerrigheden helt sikkert vakt i forhold til at tage af sted og opleve det selv. 

Derudover har USA en meget afvekslende natur, mange steder meget forskellig fra den du kender her fra Danmark. Er du vild med at komme ud i naturen, når du rejser, er det derfor oplagt for dig at tage til USA. 

Hvor kan jeg komme hen som udvekslingsstudent i USA?

Præcis hvor du kan komme hen, afhænger af, hvilken organisation du rejser med. Der kan være forskelligt udbud alt efter, hvem du vælger, men ved at se nærmere på en organisation som Into Highschool kan du få en meget god ide om, hvor du kan komme hen. 

Into Highschool har både familier og skoler på Øst- og Vestkysten, som du kan blive sendt til. De sender nemlig elever til staterne New York, Arizona, Arkansas, Florida og Californien. Alt efter hvad du drømmer om at opleve, er det altså muligt at komme derhen.

Hvis der er en bestemt skole, som du gerne vil gå på, kan du hos Into Highschool vælge den gennem et særligt program. Det koster nogle flere penge at gøre det, men så er du også garanteret, at du kommer til den by, som du ønsker. Læs mere om udveksling hos Into Highschool her

Hvordan kommer mit liv som udvekslingsstuderende til at være?

Når du tager på udveksling til USA, kommer du til at have en helt almindelig hverdag lige som enhver anden amerikansk teenager. Du kommer til at bo hos en værtsfamilie eller på en kostskole. I værtsfamilien bliver du en del af familien, og de tager dig med til arrangementer, barbecue og på ture i området. På kostskolen er du sammen med dine venner hele tiden – det bliver derfor lidt lige som at gå på efterskole. 

Du kommer til at bruge rigtig meget af din tid på skolen. Det kommer dels til at være på de obligatoriske fag, som du skal have. Derudover er det også på fritidsaktiviteter som sport og kunst, da de fleste er organiseret i forbindelse med skolen. 

Som udvekslingsstuderende i USA kommer du altså til at prøve, hvordan det er at være teenager i et andet land. Samtidig giver dit ophold dig mulighed for at udforske landet og kulturen.

Næsten 60 % af alle Travel Managers, der som regel har hovedansvaret for virksomhedens rejsepolitik, deler aldrig data med HR. Det viser en spritny og lidt foruroligende rapport fra erhvervsrejsebureauet BCD Travel.

Flyforsinkelser er der ingen, der gider. Ventetiden er lang og uvisheden enerverende. Men fløj du med SAS på sommerferie, var du ganske sikker på at komme både ud og hjem til tiden. Se listen over sommerens mest punktlige og de mest forsinkede flyselskaber ud af Kastrup og Billund her. Det skriver virksomheden flyjura i en pressemeddelelse.

Lys, lys, lys. Det er noget nær det vigtigste for liv og livsglæde. Svenskerne hylder netop lyset på flere måder og i flere byer. Se mere her.

Kender du det med, at der skal bestilles en lejebil, mens du er på farten med jobbet? Eller afbestilles noget parkering i en lufthavn, fordi du alligevel flyver fra en anden lufthavn? Eller hotelbooking, mens du er på farten?

En ny afgørelse om rettigheden til kompensation ved forbindende fly under samme booking, skulle nu give flypassagerer over hele verden ret til at få kompensation, selvom et andet flyselskab er skyld i forsinkelsen, oplyser verdens førende kompensationsselskab AirHelp.com

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

 

Det er et betagende syn, der møder dig, efter at du er kommet ind i den store hal, hvor det knap 40 meter lange polarskib, Fram, ligger i sin fulde størrelse. Vi befinder os på Fram-museet i Oslo, hvor du kan høre om og via fotos se en lang spændende historie om norsk polarforskning fra slutningen af 1800- tallet og frem til 1930'erne.

I gamle dage fedtede man rundt med et chartek, hvor alle ens rejsedokumenter var. Problemet var bare, at papirer tit forsvandt, og at ingenting blev opdateret undervejs på rejsen. Erhvervsrejsebureauet, BCD Travel, har en digital løsning på ovenstående problem, som nu kommer i 'anden generation'.

Klimaudfordringerne og den grønne omstilling fyldte meget i den overståede valgkamp og betyder mere og mere for forbrugernes adfærd. Senest har man fx set, at klimabekymringen i form af 'flyskam' har ramt SAS på passagertallene, og nu ser den ud til også at påvirke vores sommerferieplaner - og endda måske sommerhushandlen i fremtiden.

Strandtur på Copacabana eller i Caribien? Var det noget? Du behøver dog ikke at køre så langt eller flyve. Det ligger i Halland, som engang tilhørte Danmark.