Rejser

Selv om mange forbinder ferie med udenlands rejser, så bør man ikke snyde sig selv for en sommerferie i Danmark. Danmark er skøn om sommeren, og de vestjyske byer er især yndede destinationer for såvel danskere som udenlandske turister. Blåvand står især højt på listen, for byen er kendt for sin smukke natur og hyggelige by. Netop derfor tager mange i sommer i Blåvand, når det er højsommer.

Lej sommerhus i Blåvand nemt og hurtigt

I dag er det rigtig nemt at leje sommerhus Blåvand med minimalt besvær. Her kan man bruge en af de mange online portaler, som samler de forskellige ledige sommerhuse i området i og omkring Blåvand. Her får man en oversigt over, hvad det koster at leje sommerhuset, hvilke faciliteter huset har, om man må tage husdyr med, hvor langt der er til nærmeste strand og meget mere.

Et eksempel på en sådan portal er cofman.dk, som samler, fremviser og udlejer sommerhuse i hele landet. Når man går ind på sitet, kan man nemt og hurtigt vælge de områder, som man er interesseret i at leje sommerhus i, og så er det som en leg derfra.

Se den danske natur med egne øjne

En gåtur langs stranden i Blåvand ved solnedgang er en oplevelse, enhver bør unde sig selv i deres levetid. Ikke nok er den lange sandstrand ved Blåvand dejligt behagelig at vandre på med bare tæer, mens man mærker de lune bølger kilde fødderne. Men man får også en fantastisk udsigt over Vesterhavet, og man kommer til at se selveste solen gå ned blandt de blå bølger.

Nord for Blåvand ligger der også en lille zoo, hvor man kan opleve kænguruer og løver samt klappe geder og kalve. Fugleinteresserede har også ramt jackpot, for området omkring Blåvand er kendt for sin store bestanddel af fugle

Men Blåvand byder også på mere end en lækker strand. Der er mange attraktioner i nærområdet, og der er noget for alle aldre. Har man børn eller er man selv en barnlig sjæl, så ligger Legoland ikke langt fra Blåvand. 

Oplev hvad Danmarks vestjyske byer har at byde på

Har man lyst til lidt shopping, kan man køre en tur ind til de nærmeste større byer, som er Ribe, Varde og Esbjerg.

Esbjerg er især en velegnet by til shopping, da den er Danmarks femtestørste by og råder over landets længste gågade, som byder på mere end 200 butikker.

Varde er en gammel købstad og oser stadigvæk af nostalgi. Byen er fyldt med hyggelige gågader, og er man heldig, kan det være, at man støder ind i et af byens markeder. Varde har også en miniby, som man kan besøge. Her kan man se, hvordan Varde så ud i fordums tid, før de fleste af byens bygninger blev ødelagt i en stor brand.

Kører man til Ribe fra Blåvand, bør man kigge forbi byens domkirke, som er den eneste femskibede kirke i hele landet.

Uanset om man vælger at besøge Ribe, Varde eller Esbjerg, så finder man i alle byer mange lækre spisesteder, hvis man godt kunne tænke sig at slippe for at lave aftensmaden.

Lad stress og hamsterhjul blive hjemme og erstat med ro, velbefindende og kreativitet. Det skulle efter sigende have været parolen, da Visit Sweden og Turistrådet Västsverige i 2017 skabte "The 72 Hour Cabin", som siden har opnået international bevågenhed og stor efterspørgsel, også fra danske feriegæster. Der er tale om overnatning i små, unikke glashytter placeret midt i naturen, og de første af slagsen har været tilløbsstykker.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Rhinen og Donau dannede tilsammen det meste af grænsen Limes Germanicus, der adskilte Romerriget fra de germanske stammer fra år 83 til omkring år 260. Til bevogtning af grænsen anlagdes efterhånden en række legionslejre og kasteller, og flere af disse udviklede sig senere til nogle af de større europæiske byer, blandt andet Basel, Strasbourg, Mainz, Koblenz, Bonn og Köln.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Prags centrale bydele er for en stor dels vedkommende friholdt for privatbilisme og er knyttet sammen af i alt 15 broer. Centrum udgøres af bydelene Staré Mésto (Den Gamle By) og Nové Mésto (Den Nye By) på den østlige flodbred samt Mala Strana og Hradéany på den vestlige. Her følger en beskrivelse af Prag og de ikoniske værker, der er.

Sommeren er endelig nået til Danmark og Sverige, og selvom et flertal af unge mennesker i øjeblikket sveder over deres eksaminer, så er der håb forude. Sommerferien venter for store og små, og der er meget sjovt at komme efter - også i Sverige. Visit Sweden iler med en guide til nogle af de aktiviteter, som broderlandet kan byde på.

Af: journalist Aage Krogsdam

New Zealand, der er lige så stort arealmæssigt som Storbritannien (i New Zealand bor dog kun knap 4 mio. mennesker), har mange smukke og spændende attraktioner at byde på, både på Nordøen og Sydøen.

Camping med lækkerhedsfaktor. Er det muligt, tænker du måske? At slippe for regn, der løber ind under teltdugen, liggeunderlag, der absolut ikke hjælper ryggen i løbet af natten, og følelsen af fugt og sved, der følger en i lang tid efter?

Rocky Mountaineer er et luksustog, der bevæger sig på tværs af fire unikke jernbaner gennem regionen Pacific Northwest, mellem Seattle og Vancouver til Jasper, Banff og Lake Louise i de canadiske Rockies. Oplevelsen ombord byder på en rig historiefortælling om det omkringliggende landskab og et køkken i verdensklasse. Kombiner en tur ombord på Rocky Mountaineer med en krydstogtrejse og oplev en helt ny måde at rejse på.

Naturen trækker i os. Vi vil tilbage til naturen, også når vi holder ferie. Det viser både en undersøgelse og tendenser. I en markedsanalyse lavet for Visit Sweden er Sverige f.eks. det land, som flest ville rejse til for at sejle kano. Hele 69 % af de danskere, der er interesseret i at rejse på aktiv ferie i naturen, oplyser, at de opfatter Sverige som et land, de vil rejse til for at sejle kano.

Når vi danskere skal på ferie i Thailand eller i det øvrige Østen, er det ikke kun hvide strande med turkisblåt hav og svajende palmer, der lokker. Knap halvdelen vil krydre deres ferieophold derude med et par dage i Thailands hovedstad, Bangkok. Det er nye toner, lyder det fra Thai Airways.