Rejser

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

 

Efter junikrige i 1967 blev Jerusalem genforenet, og jøderne kunne igen bede ved den højt elskede og savnede grædemur, eller tempelmur, inden for den gamle bys massive stenfæstning. Samtidig gjorde israelerne igen Jerusalem til hovedstad for jøderne efter næsten 2000 års fremmed herredømme. I virkeligheden er Jerusalem fredens by.

Vi vil helst have det fra hestens egen mund, er der et ordsprog, der hedder. De gode råd skal komme fra en ven, vi stoler på. Eller en nær slægtning, som vi har tillid til. Eller - en lokalkendt, når det kommer sig til rejsetips. En Icelandair Buddy er ikke en ven eller en slægtning men har dog en indsigt i sit land, hvilket gør,at man må stole på, at han eller hun kan give kvalificerede tips og tricks.

Herodes den Store, der blev født cirka år. 73 f. Kr. og døde i år fire efter vores tidsregning, var en jødisk konge, som regerede i Judæa i det nuværende Israel fra 37 f.Kr. til sin død. Herodes blev af sin far Antipater udnævnt til guvernør af Galilæa som 25-årig. I en ung alder besøgte han Rom og blev vel modtaget af romerne. Selvom han var jøde ofrede man under besøget i Rom til byens guder på Kapitol.

Kør på tur til broderlandet, når helligdagene bliver gule - med andre ord i påsken. Der er nemlig meget godt at komme efter, hvis man har brug for en lille tur hjemmefra, som er nem transportmæssigt, men også byder på uventet hyggefaktor for voksne. Humle og whisky i stride strømme i Gøteborg. Bilmesse i Jönköping med 40-års jubilæum. Og Sofiero Slot i Helsingborg med en ny spektakulær havebro, som vil begejstre have- og naturelskere. Blandt andre gode oplevelser. 

Forestil dig følgende scenario: du er blevet inspireret af vores rejseartikler, og har bestemt dig for at flyve til et land, som du aldrig har været i. Nu står du og venter på din kuffert ved rullebåndet i en fremmed lufthavn i et fremmed land. Tiden går, og til sidst indsér du, at din kuffert nok aldrig dukker op. Udover dit tøj, din computer og et digitalkamera, som du netop har tømt, for at give plads til nye minder, så havde du også en flaske af din yndlingswhisky, som du netop havde købt i taxfree.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

De graver og graver i Israel. Arkæologer fra hele verden er stadig i gang med at udgrave ruiner fra en kultur, der er mere end 5000 år gammel. Det viser sig, jo mere der udgraves, at biblens fortællinger fra både Det Gamle og Det Nye Testamente passer i utrolig præcis grad med det, som findes under jorden, jo dybere arkæologerne kommer ned.

Van Gogh, som er en af verdens vel nok største kunstnere gennem tiden, flytter nu på slot. Det gør han med lys og lyd og kongeligt islæt - og såmænd i hele fire måneder. Det betyder, at der er god tid for os danskere til at nå en smuttur til Kalmar Slot.

Vi husker det nok alle. De mange besværlige mellemlandinger på en oversøisk rejse, så billetprisen kan betales med de få penge, man har på et tidspunkt i livet, hvor pengepungen ikke bugner. Op og ned i luften, ind og ud af forskellige lufthavne, hvor der sjældent er plads til, at man kan sidde ned og hvile sig, og en søvn, der afbrydes konstant. Mange har også prøvet at skulle flyve meget tidligt fra en lufthavn, endda før kaffestederne åbner, og det er skidt for de fleste voksne.

Icelandair fejrer 30-års jubilæet for Islands nationale øldag ved at fortælle om Islands bedste bryg- og øl-oplevelser. Medarbejdere med passion for den liflige humle deler - i samarbejde med dem, der har erfaring med at brygge øllene - deres lokale viden om den 30 år gamle øl-arv.

Hvis du vil forsøde tilværelsen og prøve Sveriges tre bedste hoteller, behøver du bare at tage til Göteborg. Nabolandets tre ypperligste hoteller ligger nemlig i den grønne metropol, som man både kan nå med færge fra Frederikshavn og nemt fra Sjælland.