Nye lejere i haven

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Nye lejere i haven Tekst og foto: Aage Krogsdam

SOMMER I HAVEN: For Fritidsmagasinets haveekspert, Aage Krogsdam, betyder sommertid masser af udetid. Der skal luges, klippes og anlægges en køkkenhave.

I takt med at det er blevet sommer – lige fra vinter til sommer- er vi ved at have styr på haven, der skulle renoveres helt fra bunden. Der er blevet luget og klippet og hakket. Endnu mangler søen at blive renset, men nu har vi fået uventet hjælp.

Forleden blev vi overrasket over nye lejere, som var flyttet ind i haven i nattens løb. Det var et andepar, som havde slået sig ned i den 50.000 liter store sø i haven. Andeparret hyggede sig og efter nogle dage begyndte de at parre sig, så nu venter vi, at de laver en reddeplads under skræpperne langs søbredden.

LÆS OGSÅ: Folkepension grundbeløb

Der er formentlig tale om et andepar fra et gadekær i en af de nærliggende byer, da parret er meget fortrolige med os, og de spiser næsten af hånden, hvis vi tilbyder ænderne et stykke brød. Nu er vi spændte på, hvor længe de vil opholde sig her og hygge sig i søen, som i øvrigt er fyldt med over 500 guldfisk og måske p.t. adskillige tusinde haletudser.

Jo, varmen har gjort underværker, der sker noget, og blomsterne står nu i fuldt flor, efter at vi så småt har fået skik på haven. Faktisk var den så godt som ødelagt og i hvert fald misligholdt af vores tidligere lejere.

Det er synd, at magnolietræerne kun blomstrer i en uges tid, inden de begynder at tabe blomsterne, men de to træer er smukke, så længe det varer. Men nu kommer så rododendron-buskene, og det er også en fryd for øjet at betragte dem.

Anlæg af køkkenhaven

Desuden er jeg i fuld gang med at anlægge den nye køkkenhave. I denne uge regner jeg med at få fræset hele arealet. Først lægger jeg dog tre trailer læs kompost på jorden, som jeg så fræser ned for at gøre jorden lettere. Derefter lægges kartofler og løg i køkkenhaven, dog undtagen en række hindbær, som har stået i hvile i et hjørne hele vinteren. Nu skal de plantes ud på en række ind mod hækken. Ligeledes har jeg etableret tre store blomsterkasser, hvori der skal være krydderurter.

Drivhuset er for længst færdigmonteret og er fyldt op med tomater, agurker og peberfrugt, og det groer pænt. Det samme er tilfældet for den vinplante, som er kommet ind i drivhuset. Der sker noget i haven nu, hvor vejret også indbyder til udendørsliv.

Senest ændret Tirsdag, 05 juni 2018 08:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.