×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73
JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 84

En Hellig Alliance - en kongelig thriller

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En Hellig Alliance - en god bog. En Hellig Alliance - en god bog. Foto: Fritidsmagasinet.dk.


GOD BOG
: En journalist kommer på sporet af en hemmelig, historisk alliance med tråde helt op i gemakkerne på Amalienborg – den viden er FARLIG.

Eva Katz er en ikke særlig succesrig journalist i 30'erne, der har mistet sin kæreste i Afghanistan og sit job som livsstilsredaktør på et større dansk dagblad. Eva har således nået den menneskelige og karrieremæssige bund og begynder i et beskæftigelsesprojekt i en kommunal børnehave.

Da en onkel til et af børnehavebørnene, Malte, tilsyneladende begår selvmord, får Eva ved et tilfælde det første glimt af en alliance, der involverer det danske og andre europæiske kongehuse.
Den fem år gamle Malte er søn af en hofdame, og han giver Eva en blodig tegning, der forestiller et drab. Har drengen været vidne til en forbrydelse? Eva Katz begynder at skrabe i overfladen og kommer dybere og dybere ned i en forbrydelse, der fører hende ind bag facaden på det kongelige skønmaleri, som ugebladene giver.

Bag glitteret finder hun nemlig konturerne af En Hellig Alliance. En århundrede gammel og hemmelig alliance, der vil bekæmpe demokratiet og udbygge monarkiet til flere lande.

En Hellig Alliance er en hæsblæsende thriller af forfatterparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Under pseudonymet A.J. Kazinski debuterede de to i 2010 med "Den sidste gode mand", der fik det danske Kriminalakademis debutantpris samme år, den prestigefyldte franske pris, Prix Relay, i 2011 og i øvrigt blev rost til skyerne af anmelderne.

"En Hellig Alliance" er mindst lige så sikker på at få anmeldernes ros. Romanen er nemlig godt håndværk med de klassiske ingredienser – en heltinde, nogle modstandere og en gammel journalist, der hjælper Eva Katz på vej mod sandheden. En lidt uskøn og svag start er en skønhedsplet, der kunne have været afhjulpet med et betydeligt bedre anslag. Det skæmmer en lille smule, men opvejes i den grad af en intens stigende spændingskurve et stykke inde i fortællingen.

Anders Rønnow Klarlund udgav tidligere på året spændingsromanen "Hvorfor jeg forlod dig" og "En Hellig Alliance" ligger i samme kurv med mystik og hemmeligheder, men bogen om kongehusets dobbeltagenda er dog langt mere læseværdig.

Er kongehuset Danmarks svar på Vatikanet – lukket land, skjulte skandaler, fortielser og dobbeltmoral? Hvad ligger der bag al glitteret og glamouren? Det er de spørgsmål forfatterparret analyserer i thrillerform i "En Hellig Alliance".

"En Hellig Alliance" udkom den 3. oktober på Politikens Forlag, ISBN: 978-87-400-0854-8.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 14:22

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.