UHYGGELIG: Gravgæst er den sidste og dermed fjerde bog i Johan Theorins Ølandskvartet om en uhyggelig og hjemsøgt sommer. Den første bog hed Skumringstimen, anden bog Natstorm og tredje bog Blodlag.

DAVID OG GOLIAT: Kunsten at kæmpe mod giganter, er en meget nytænkende og ret provokerende bog af den amerikanske bestsellerforfatter Malcolm Gladwell.

GOD BOG: "21 måder at dø" handler om den svære ungdom, hvor man kan gå fra at være den populæreste pige i klassen – til at være taber og udstødt af alle.

KANONBOG: Når Robert Goddard sætter sig til tasterne, så sker der noget magisk. I "Når tavsheden taler" sker det igen.

I UDKANTEN: Gyldendal genudgiver Erling Jepsens bog om et liv i Sønderjylland i 60'erne.

DEBUTROMAN: "For fædrelandet" er Jenni Linturis debutroman. Den er nomineret til mange priser i Finland og er blevet kaldt en af de mest lovende debutromaner i lang tid. Bogen er udkommet på forlaget Turbine.

GOD REJSE: Enhver god rejse begynder med at sætte sig godt ind i de steder, man vil rejse til. Igen i år er Polikens Rejsebøger et vigtigt redskab for turister.

MELLEMFORNØJET: Hvad vil du virkelig? Det er titlen på en bog om, hvordan man realiserer sin livsdrøm og dermed slipper for at være halv-glad.

GOD BOG: True Blood 123 - Til døden os skiller handler om Sookie og Sam, der har svært ved at koncentrere sig om arbejdet på Merlotte's efter de seneste voldsomme begivenheder.

NY BOG: Vi møder dem hele tiden, og de fleste tænker måske ikke engang over det. Men de ser os, både når vi er værst, og når vi er bedst. Hvad tænker de egentlig om os?