ROMAN: Romanen "At redde fisk" handler om det, mange af os kender alt for godt; ulykkelig kærlighed og selvbedrag.

UNGDOMSSERIE: Siden 2011 har den amerikanske forfatterinde Marie Lus romantiske ungdoms-trilogi, Legend, ligget på mange teenageværelser i USA.

HISTORISK SLAG: I en stille dal syd for Bruxelles stod Wellingtons britisk-hollandske hær den 18. juni 1815 over for Napoleons hær.

REJSE ESSAYS: For over 40 år siden kom Morten Stender for første gang til vulkanøen Island. Her fandt han en samhørighed med naturen og de store kræfter, som han ikke havde oplevet før.

KOGEBOG: Velsmag og gode retter bestemt af sæsonens varer er kendetegnet på det franske køkken.

BARSK BOG: I forbindelse med research til romanen "Kinderzimmer" har den franske forfatterinde Valentine Goby interviewet en række personer født i kz-lejre.

KRIMI: Den svenske forfatterinde Helene Tursten, der står bag Irene Huss-bøgerne, barsler snart med en helt ny kriminalserie.

KRIMI: Glaslegemer er svensk krimi, når det er bedst, og som vi danskere kan lide at få en krimigåde serveret.

KRIMI: To danske piger fra en ungdomsinstitution forsvinder sporløst på Englandsbåden i 1985. Mange år senere dukker et foto af dem op i en gammel kuffert hos en antikvitetshandler i den engelske kystby Brine.

KRIG: Forfatteren Hans Sode-Madsens egen far var fange i KZ-lejren Neuengamme fra september 1944 og en af danske internerede som blev reddet hjem af De Hvide Busser i maj 1945.