×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 143

Sol over Sousse - Tunesiens perle

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tunesien er et af de turistlande, hvor feriegæster får mest for pengene. Tunesien er et af de turistlande, hvor feriegæster får mest for pengene. Foto: Atlantic Link.

TUNESIEN: August måned byder i gennemsnit på 12 timers solskin over det Nordafrikanske land Tunesien, og samtidig er priserne i landet helt i bund.

Kombinationen af masser af sol og lave priser er svær at stå for, og i stigende grad er Tunesien da også blevet feriemål for mange danskere, der elsker vandsport, strandliv og sol.

Forex Bank har forsøgt at lave et sol/pris-indeks, der i tal viser, at landet er det bedste bud på en solskinsferie. Eksempelvis koster en times solskin i Tunis 69 kroner, 133 kroner i Barcelona og hele 316 kroner i London. Indekset viser det gennemsnitlige antal ugentlige solskinstimer og prisen på turistudgifter som hotel, taxa og mad.

Sol, strand og shopping i Sousse
Tunesiens mest populære strande ligger i Sousse, Monastir og Hammamet. Byerne ligger på landets østlige Middelhavskyst, og giver badegæsterne gode muligheder for at shoppe.

tunesien-markedI Sousse summer medinaen i de smalle stræder. Der diskuteres livligt priser, og det bør man som turist kaste sig ud i, uanset om man er på jagt efter tøj, keramik eller et par håndvævede tæpper. Selv på smykker af guld og sølv er prisen flydende, så giv et bud - og forvent fagter og ansigtsudtryk, der siger nej, nej. Men vær blot tålmodig, gå lidt, stop lidt og pludselig er handlen i hus.

Stranden, der ligger midt i byen, giver gode muligheder for vandsport eller blot nyde strandlivet inden aftenens natteliv trækker.

Majestætiske Monastir
Kun omkring 25 kilometer syd for Sousse finder man Monastir. Det er en mindre og meget afslappet by, hvor livet går sin gang. Byens vartegn er den majestætiske Ribat-fæstning, der har stået siden det 8. århundrede. Monastir har en stor lystbådehavn, hvor op mod 400 både ligger og vugger til Middelhavets svulp.

tunesien-fisker-baadeEt kæmpe romersk amfiteater, El Jem, ligger en times kørsel fra Sousse og Monastir. Det er faktisk det næststørste Colosseum i hele verden og samtidig meget velbevaret. Her kæmpede gladiatorer mod løver og mod hinanden indtil døden skilte dem.

Hyggelige Hammamet
Det tidligere så stille fiskerleje Hammamet er nu et af de store feriemål i Tunesien. Men selvom turisterne strømmer til, så har byen stadig den afslappede tilgang til livet. Byen ligger helt ud til havet, og er billedsmuk. Den er omgivet af appelsinlunde, oliventræer og jasminbuske.

tunesien-middelhavDe hvide huse i den gamle bydel med deres blå døre, der er typisk tunesisk stil, er ægte ferieoplevelse. Dagens oplevelser kan fordøjes over en kop te ved haven, hvor man kan nyde solnedgangen over Middelhavet.

Børnefamilier vælger dog ofte at bo lidt uden for Hammamet i Yasmine Hammamet, der er et luksuriøst resort med egen lystbådehavn. På området ligger forlystelsesparken Carthageland, der har alt i karruseller, vandrutsjebaner og en lille zoo med aber.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 15:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.