Rejser

I nogen tid har vi fra krydstogtskibets dæk denne tidlige morgen i april kunnet se Galilæas bjerge tone mere og mere tydeligt frem i morgendisen i grønne farvenuancer. I sin påskesalme fra 1837 skrev salmedigteren N.F.S Grundtvig blandt andet: Blomstre som en rosengård skal de øde vange, mødes skal i stråleglans Libanons og Carmens glans, Sarons yndigheder.

En rejse til Cuba er ensbetydende med en eksotisk oplevelse rig på verdenshistorie og begivenhedsrige dage med god mad.

De fleste er ganske bevidste om, at det ikke er billigt at rejse. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du har i sinde at rejse ud på dit livs rejse. Det er dog ikke alle, der får denne mulighed, fordi de ikke har midlerne til det. Det er dog ikke noget, du bør lade dig bremse af, da det sagtens kan løses.

Indonesien er et eksotisk, spændende land, der stadig byder på uudforskede områder. Star Clippers rederiet inviterer dig på sejlskibskrydstogt på nye 10- og 11-nætters sejladser mellem Singapore og Kota Kinabalu i Malaysia.

Tiden mellem sommerferien og det første snefald kan virke lang. Men ventetiden er ovre, for der falder allerede sne på nabolandets bjerge på destinationer som Kläppen, Lofsdalen og Idre Fjäll. Der går derfor ikke lang tid før skisæsonen kan sætte i gang.

Sommeren er slut og dagene til december er talte, hvilket betyder, at det snart er socialt acceptabelt at glæde sig til julen – og selvfølgelig tage på julemarked. I Sverige går de meget op i julehygge, hvilket har resulteret i mange rigtigt fine og hyggelige julemarkeder, som kan få de fleste til at komme i julehumør.

Der oser af historie, ikke mindst i hovedstaden Erfurt i den tyske delstat Thüringen, hvor Martin Luther studerede. Han blev født i byen Eisleben i 1483 lige vest for grænsen til delstaten Sachsen Anhalt. Walk down memory lane sammen med Martin Luther.

Næsten midt i de amerikanske Rocky Mountains omgivet af høje skovklædte bjerge med evig sne på gletcherne ligger Mammoth Lakes, en lille by med godt 8000 indbyggere. Selvom sommeren er næsten slut, bør du, såfremt du er i Californien i løbet af efteråret, besøge dette landskabsmæssigt enestående sted. Efterårets røde, brune og gyldne nuancer farver landskabet i en palet som en regnbue.

I den bagende sol står jeg ved trappen op til det rødbrune kæmpemonument på 40 gange 40 i grundflade og cirka 40 meter højt. Monumentet er et krigsmonument til minde om de landmænd, der udvandrede, også kaldet ”Voortrekker” – nordøst på fra Kapstaden i Sydafrika.

Når den næste storbyferie skal planlægges, er det ofte New York og London, som hitter. Men ved at vælge Singapore kan man få en alternativ storbydestination, hvor man blandt andet kan svømme med eksotiske fisk, nyde botaniske undere, opleve sportsstjerner og meget mere.