×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Lyst til længere cykelture

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Med en cykelcomputer har man hele tiden styr på tid og sted og række andre parametre. Med en cykelcomputer har man hele tiden styr på tid og sted og række andre parametre. Foto: Michele Mondini

UD PÅ TOUREN: Fritidsmagasinet.dk har afprøvet en cykelcomputer fra Mio - og det har givet mod på flere og længere cykelture.

Den gamle cykel er næsten en skændsel ved siden af den helt nye Mio Cyclo 505 HC, som Fritidsmagasinets redaktør med to strips lynhurtigt monterede på sin cykel.

- Jeg har ikke tidligere cyklet så lange ture, da min cykel er af ældre dato, så da jeg blev bedt om at teste den nye cykelcomputer fra Mio, var jeg lidt tilbageholdende, siger Louis Andreas Michaelsen.

Men på den anden side skal man heller ikke lade udfordringer ligge, og lidt dreng er der jo i alle voksne mænd. Mio'en med sin GPS og indbyggede WiFi var ikke til at stå for – den blev monteret – op hesten og ud på touren.

Op på cyklen
Mio Cyclo 505 HC er til den sportsaktive cyklist, der ikke nøjes med søndagsture.

- Men alligevel, synes jeg, den tilfører noget til motionscyklisten, der ikke plejer at cykle langt. Hos mig skete der faktisk det, at mine ture blev længere og længere. Man vil gerne slå sin seneste "rekord", så på en måde har den ansporet mig til at dyrke mere motion end tidligere, forklarer Louis Andreas Michaelsen.

Hidtil har det været løb, der har været den foretrukne motionsform:

- Jeg har altid villet have det bedste grej - gode løbesko og beklædning. Det er også lidt det, der tænder mig ved denne cykelcomputer. Jeg kan godt lide, når tingene virker. For at betjene Mio'en behøvede jeg ikke engang at læse instruktionsbogen, for panelet er intuitivt til at forstå.
De mange funktioner gør det nemt at finde frem til en adresse, følge en downloadet rute eller et POI (point of interest) for den aktive cyklist.

- Men også funktionen "Surprise Me" er noget, jeg har kunnet bruge. Her får man tre forskellige forslag ud fra tid eller distance. Og så kan man naturligvis se elevationen på ruten. Det er rigtig godt legetøj, siger Louis Andreas Michaelsen.

Køreklar straks
Når cykelcomputeren er sat på, så er man faktisk køreklar med det samme.

- Jeg blev meget begejstret, men man skal lige huske at have øjnene på vejen og trafikken også. Der er så meget man kan se og måle. Jeg satte pulsbæltet, og det ses tydeligt på antal pulsslag, når man eksempelvis tager en bakke, fortæller Louis Andreas Michaelsen.

Den næste investering bliver i en ny cykel, der passer lidt bedre til Cykelcomputeren:

- Jeg går og kigger for tiden, for jeg overvejer at fokusere lidt mere på cykling og mindre på løb. Men inden jeg køber noget, så kigger jeg altid i lang tid, før jeg beslutter mig. Det skal være det helt rigtige grej.
 
Mio Cyclo 505 HC
Du kan måle:
Kalorieforbrug og puls m.m.
Hastighed
Højde (elevation)
Tid
ANT+-sensor er indbygge
Nem og meget brugervenlig navigation. Der er store kontroltaster.
Cykel- og vejkort er installeret - så det er bare op på cyklen
Lydsignal
Surprise Me - vælg tid eller afstand og få tre overraskende ruter
Download nye ruter og del ruter med andre
Batterilevetid 12 timer - hurtig genopladning
Vandafvisende

Se mere på www.facebook.com/MioDanmark

Senest ændret Lørdag, 10 august 2013 10:41

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.