Kultur og underholdning

LEV LÆNGERE: Vil du forlænge dit liv med nogle år, så skal du måske bare leve efter kostpyramiden i denne bog.

DIABETES OG SUNDHED: Lider du af diabetes eller vil du bare gerne leve sundt, så er her en kogebog med et hav af gode opskrifter. Appetit på Livet - Brdr. Kochs bedste diabetesopskrifter fra Politikens Forlag.

STRESSHÅNDTERING: De fleste vil nok sige ja, hvis de fik tilbuddet om at lære at håndtere stress og udfordringer lidt bedre. Det er det, hvad forfatteren til bogen "Mental Topform" hævder, at hun kan hjælpe med.

HJERTE FOR BØGER: Over indgangen til den lille boghandel Island Books i New England, står der skrevet "Intet menneske er en ø; enhver bog er en verden."

INTRIGER: Året er 1569, og her trekvart århundrede efter de kristnes sejr over de muslimske maurere har der indfundet sig en hidtil uset ro og stabilitet under kong Philip II's styre.

ROMAN: Romanen "At redde fisk" handler om det, mange af os kender alt for godt; ulykkelig kærlighed og selvbedrag.

UNGDOMSSERIE: Siden 2011 har den amerikanske forfatterinde Marie Lus romantiske ungdoms-trilogi, Legend, ligget på mange teenageværelser i USA.

HISTORISK SLAG: I en stille dal syd for Bruxelles stod Wellingtons britisk-hollandske hær den 18. juni 1815 over for Napoleons hær.

REJSE ESSAYS: For over 40 år siden kom Morten Stender for første gang til vulkanøen Island. Her fandt han en samhørighed med naturen og de store kræfter, som han ikke havde oplevet før.

KOGEBOG: Velsmag og gode retter bestemt af sæsonens varer er kendetegnet på det franske køkken.

BARSK BOG: I forbindelse med research til romanen "Kinderzimmer" har den franske forfatterinde Valentine Goby interviewet en række personer født i kz-lejre.

KRIMI: Den svenske forfatterinde Helene Tursten, der står bag Irene Huss-bøgerne, barsler snart med en helt ny kriminalserie.

KRIMI: Glaslegemer er svensk krimi, når det er bedst, og som vi danskere kan lide at få en krimigåde serveret.

KRIMI: To danske piger fra en ungdomsinstitution forsvinder sporløst på Englandsbåden i 1985. Mange år senere dukker et foto af dem op i en gammel kuffert hos en antikvitetshandler i den engelske kystby Brine.