Kultur og underholdning

Gode fortællinger. Sjove skikke. Mærkelige traditioner. Og interessevækkende viden. Svensk museum hyldes for deres arbejde med netop disse elementer.

Der er ikke noget som en god film. Uanset om man bedst kan lide at se film i biografen, streame dem hjemme i sofaen eller købe dem i en online shop, er der timevis af underholdning med film i 2019. Og dette år byder selvfølgelig også på en masse nye film.

Det er altid svært at sætte helt klare ord på, hvilke kabaler der er de bedste. Der er altid tale om en smagssag, og man kan selvfølgelig ikke bare klart fastslå, at det ene er bedre end det andet. Der findes dog alligevel tre kabaler, som bare er lidt mere populære end resten.

Vi har længe nok hørt om Israel som et land med uro og konflikter med palæstinenserne. Og det er da også rigtigt, at de to folkeslag stadig er uenige om mangt og meget. Men med et lunt middelhavsklima, kystbeliggenhed, en hedonistisk atmosfære og en ung, international befolkning er Tel Aviv også meget andet og mere. Hovedstaden kan også betegnes Mellemøstens festhovedstad i følge Den Israelske Stats Turistkontor. Tel Avivs undergrundsscene kan bedst sammenlignes med Europas velrenommerede technomekka: Berlin, siger de.

Vi kan ikke få nok af Kim Larsen. Vi nød hans musik, da han levede, og vi nyder ham fortsat – efter hans død.

På de danske musiktjenester streames Kim Larsens numre mere end nogensinde, og den nye mindebog 'This is my life - til minde om hele Danmarks spillemand' er efter blot en uge i handelen røget ind på en førsteplads på bestsellerlisten over de mest solgte biografier i landet, melder Forlaget Heatherhill.

I sidste uge var 'This is my life' den mest solgte bog hos de danske boghandlere.

Værket er en hyldest til Kim Larsen, og bogen indeholder ud over sine tekster 250 fotos fra Kim Larsens liv både som musiker og privatmenneske taget af mere end 100 af landets bedste fotografer. De mange fotos er udvalgt blandt mere end 7000 billeder.

'This is my life' er udgivet af Forlaget Heatherhill.

'Vi er glade for, at det er lykkedes at lave en hyldest- og mindebog, som samler Kim Larsens liv, og som danskerne har taget til sig, og de mange positive tilbagemeldinger, som vi modtager fra læserne viser, at det er en ligeså rørende oplevelse at læse den og drage med på billed-rejsen med folkets sanger, som det var at lave den - og det har været vigtigt for os', fortæller Bo Østlund, den ene af bogens to forfattere. Den anden er Henriette Wittrup.

Den amerikanske shop-amok-dag, Black Friday, har efterhånden også indtaget Danmark og de danske butikker, og mange forbrugere ser også deres snit til at kunne gøre en god handel med de mange lave priser. Men pas dog på, for hvis man ikke er opmærksom, så kan man let fare vild i tilbuds-junglen og komme til at blive snydt.

Iceland Airwaves musikprogram for dets 20-års jubilæum er endelig på plads – og det byder på en masse danske musikere - Scarlet Pleasure, AV AV AV, Total Hip Replacement, Zaar og Off Bloom.

Vi er fan af den nye storfilm, Lykke-Per. Det blev vi næsten allerede ved mødet med den appellerende filmplakat af lækre Esben Smed og smukke Katrine Greis-Rosenthal, som nyder hinanden i et intenst øjeblik. Bille August er naturligvis (fristes man til at skrive) manden bag den smukt iscenesatte filmatisering af klassikeren om Lykke-Per, og det er Henrik Pontoppidan, der står bag udviklingsromanen om præstesønnen, der gerne vil være ingeniør. Hans rigtige navn er Peter Andreas Sidenius.

Står du og skal holde rund fødselsdag, konfirmation, eller er der en anden stor fest, der tillader et ekstra pift i underholdningen? Så kan du med fordel sætte rammerne for din fest med en festmusiker

Spilleautomater på internettet er blevet vanvittigt populære i løbet af den seneste årrække. Du kan således nu gøre som tusindevis af andre og spille enarmet tyveknægt eller andre spændende spil over internettet hjemmefra i stedet for at skulle helt ned i spillehallen eller på tankstationen!

Mulighederne er mange, men det er ikke altid, at man har råd til al den nyeste underholdning. Fritidsmagasinet guider dig til gratis underholdning, hvis privatbudgettet ikke helt er til at betale for alle underholdningskanalerne.

Gør som de kendte og støt hospitalsklovene. I morgen, fredag den 7. september, afholder foreningen Danske Hospitalsklovne den årlige Spred Glæde Dag.

Den islandske musikfestival, Iceland Airwaves, har forladt teenageårene. Dette fejres med masser af spændende navne - heriblandt danske Scarlet Pleasure og AV AV AV.

En skjult fortid, en mystisk forsvinden og et virvar af hændelser - Guillaume Musso er tilbage med spændingsromanen "Pigen fra Brooklyn", som tager læseren med på en hektisk rejse.