Kultur og underholdning

Her er tale om en velkomponeret roman, hvor dystre begivenheder, triste menneskeskæbner og hektisk storbyliv præger sammenhængene. Genren er noir, og den har det måske med at forenkle ting lidt, men bogen er god ferielæsning.

Når turen går til udlandet, kan det være rart med lidt ekstra hjælp. Her er en liste over de 10 bedste rejse-apps at have med på sine ferie. Nogle kender du måske, mens andre er helt nye.

INTELLIGENT UNDERHOLDNING: En regnfuld sommer er ikke lig med en kedelig sommer. Der er masser af underholdning at hente på de forskellige streaming-kanaler. Så frem med computeren og gå i gang med at bingewatche.

FIND DET VÆSENTLIGE I KØBENHAVN: Nu kan turister - og såmænd også vi danskere selv - tage på selv-guidede gåture med podcasts om markante danskere og historier om fremtrædende seværdigheder uden at skulle have penge op af lommen eller et leksikon under armen.

GODE BØGER: Med en god bog i hånden kan timerne flyve afsted. Så husk lidt læseunderholdning næste gang du går ud for at nyde solen.

FESTIVALSÆSON: Danskerne er trætte af klamme toiletter, ulækker mad og flade luftmadrasser. I stedet vil de have luksuriøse forhold og oplevelser, når de skal på festival – og landets festivalarrangører gør mere og mere for at følge med den nye tendens og forkæle deres gæster.

Den svenske opfindelse Absolut Vodka rykker nu på museum. Her kan man få guidede ture med smagsprøver og kursus i cocktails.

BILFERIE MED BØRN: Når man tager på ferie i bil, tilbringer man som familie mange timer siddende, inden man kommer frem til sin feriedestination. For børn kan det næsten være uudholdeligt, men med små tilpasninger kan den lange biltur blive en del af ferieoplevelsen.

Den 16. juni valfarter falafelelskere fra hele verden til Malmø for at deltage i verdensmesterskabet i falafel – inklusiv to danske deltagere fra Aarhus og København.

EGENKONTROL: Der er snart ikke den ting, vi i den vestlige verden ikke selv kan skræddersy. Standardisering og skabeloner gider vi ikke. Det gælder sko, mobilcovers, smykker, mad og tv-forbrug. Vi skal selv kunne sætte vores aftryk på det. Tre ud af fire danskere vil have både tv og streaming i deres tv-pakke, og de vil samtidig kunne ændre kanal og tjeneste efter behov.

UDSTILLING I SVERIGE: Multitalentet Leonardo da Vinci er taget på verdensturné for at vise alle sine mange opfindelser, kunstværker og matematiske beregninger frem. Næste stop bliver Kalmar-slottet i Sverige.

Bøger har været inspirationskilder for filmindustrien i årevis og har ligget til grund for nogen af de største filmværker gennem tiden.

BOGANMELDELSE: Stephen King, gysernes konge, er tilbage med en ny thriller, men denne gang er han ikke alene. Sammen med sin søn Owen King har den anerkendte forfatter skabt en mareridtsfortælling, hvor jordens mænd bliver overladt til sig selv, da kvinderne bliver offer for en mystisk sove-sygdom.

Den 28. april kan man på IKEA Museum få indblik i, hvad der sker, hvis og når IKEA-produkter anvendes på en måde, som de ikke er beregnet til eller testet for.