Kultur og underholdning

VILD OG FRI: Alle ved, at Sebastian elsker dyr. I bogen "Verdens 100 vildeste dyr" har han fundet frem til de 100 vildeste - de største, de sjoveste, de mærkeligste og de farligste dyr i hele verden.

BØRNEBOG: Pigen Rosa elsker at danse. Hun kan slet ikke lade være, fordi hun bliver så lykkelig af at danse land og rige rundt med de helt rigtige dansere.

KÆRLIGHED: Den store danske filosof Kierkegaard interesserede sig for kærligheden. Ja, faktisk var han lidenskabeligt optaget af den, og som det fremgår af bogen "Kierkegaard og kærlighedens skikkelser", så var troen på kærligheden et bærende element i hans forfatterskab.

HUMOR: 150 af de absolut sjoveste fodboldcitater i dansk og international fodboldhistorie er, hvad læserne kan forvente af bogen "Screw down the expectations".

ISLAND: En af danskernes islandske favoritforfattere Einar Már Guðmundsson er netop fyldt 60 år, og det er i den anledning, at Lindhardt og Ringhof udkommer med en luksusudgave af "Universets engle".

DDR: Hvis den tyske genforening ikke havde fundet sted, og DDR ikke var gået under, hvordan ville verden så se ud i dag?

GOD BOG: Succesforfatteren Michael Katz Krefeld er netop udkommet med et nyt, selvstændigt bind "Savnet" i serien om privatopdageren Ravn. Bogen er allerede solgt til 19 lande.

GOD BOG: Hvis man vil være en rigtig grillmester, så er bogen om grill på Weber lige sagen.

STJERNE: Englænderne havde Audrey Hepburn, italienerne Sophia Loren, svenskerne havde Ingrid Bergman, men det er kun Danmark, der har en Ghita Nørby.

VINDERMAD: Når man som ung træner meget, er det ekstremt vigtigt med den rigtige kost. "Opskriften på sejr" er en tema- og kogebog, der er målrettet denne gruppe sportsfolk.

VENSKAB: Kan man tale om forkerte og rigtige veninder? Forfatteren Iben Maria Zeuthen har talt med 12 kvinder for at forsøge at få svar på det spørgmål.

BOLD: I over 100 år har Real Madrid og Barcelona været rivaler. Fronterne er trukket op på alle niveauer også personniveau - Messi og Ronaldo. Fodbold er en måde at udtrykke forskelle og ligheder i det spanske samfund.

ANDEN VERDENSKRIG: Om få dage - den 25. august - er det 70 år siden Frankrigs hovedstad blev befriet, og derfor udkommer Beevor og Coopers beretning om de dramatiske dage nu på dansk.

VINKENDSKAB: Opslagsværket "Den Store Vinbog" er bogen for den, der vil vide det meste om de gode vine, vindistrikter, markerne, regionerne, landene og de store vinmagere.