Livsstil

GOD JUL: Midt i de "De sjællandske alper" – som istidslandskabet tæt ved Holbæk populært kaldes – kan man i år opleve en rigtig god, gammeldags jul.

GRISEFEST: De mange julefrokoster er med til at øge spildet af mad kolossalt. Skraldespandene flyder over af mad, der kunne have gjort gavn.

ROMERRIGET: En meget sjælden, historisk inskription er blevet fundet i Jerusalem. Inskriptionen er dedikeret til kejser Hadrian, og forskere mener, at det er en af de vigtigste, der nogensinde er fundet i byen.

JULEKALENDER: Når DR i aften sætter gang i "Tidsrejsen" - dette års julekalender - er der en flot ekstra julegave til børn og voksne. Titelsangen og det smukke soundtrack udkommer som musikbog.

MOTION: Inden længe siger kalenderen 2015, og med et nyt år kommer ofte nye mål. Man kan for eksempel vælge at kaste sig ud i et maraton eller en triatlon.

FAIR JUL: VerdensKulturCentret på Nørrebro bliver i år omdannet til Fair Trade Julemarked, hvor julehygge og god stemning vil præge stedet.

GODT VEJR: Blæsevejr er godt vejr, hvis man er til drager. Om det er vinter eller sommer, så har vi en blæst i Danmark, som både børn og voksne kan få stor fornøjelse af.

GUIDE: Flere end hver anden dansker, der skal på julemarked, tager til udlandet. Det er blevet lidt af en juletradition for mange at tage bilen for eksempel til Sverige, der har masser at byde på i den forbindelse.

VIKINGETID: Gamle kong Harald Blåtands borg, Trelleborg, fordoblede i 2014 sit besøgstal med 50 procent. Det er ikke tidligere set.

DESIGN: Det vejlensiske designskrædderi med de mange u'er, Unikuum, åbner nu også i Odense.