Bolig

Tips til et mere miljøvenligt hjem

Fredag, 28 april 2017 00:00

MILJØRIGTIG: Vores klima har aldrig været mere belastet. Hvert år bliver der slået nye varmerekorder, og iskapper smelter som direkte resultat af vores høje CO2-udledning.

ENERGI: Er du også træt af den dyre varmeregning? Heldigvis har du gode muligheder for at spare på din varmeregning ved hjælp af en varmepumpe.

ENERGI: Du kan hurtigt komme til at spare mange penge på både vand, el og varme.

RENOVERING OG HÅNDVÆRK: Renovering kan betyde fornyelse i form af mange forskellige projekter, og nogle gange bliver det langt dyrere end først antaget.

REGNVEJR: Mange husejere har efterhånden oplevet store problemer efter skybrud. De store mængder af vand i forbindelse med et skybrud er svære at gardere sig imod, og derfor sker det uheldige, at kælderen eller andre rum bliver fyldt med vand.

Forår og klargøring i haven

Torsdag, 23 marts 2017 00:00

AAGES HAVE: Det lunere vejr indbyder til havearbejde, og jeg er i fuld gang. For et par dage siden fik jeg givet urtehaven lidt gødning, og det samme er tilfældet med græsplænen.

Forår er tid til gør-det-selv

Fredag, 17 marts 2017 00:00

FORÅR I LUFTEN: Som husejer er foråret mulighedernes tid. De deprimerende vintermåneder er i bakspejlet, og man skruer stille og roligt ned for varmen på radiatoren. Der er mange projekter som ikke kan lade sig gøre i vinterhalvåret, og efterårsperioden er for kort og man gider ikke arbejde i juni, juli og august.

ENERGI: Et pillefyr kan spare de fleste hustande for mange penge om året, men det er vigtigt at bruge gode træpiller, hvis man vil sikre sig den største besparelse og den mindste grad af vedligeholdelse.

Kun en økologisk have giver mening

Mandag, 13 marts 2017 00:00

BÆREDYGTIG: Hvis man vil dyrke have med brug af gift og gødning, så kan man lige så godt lade det ligge. Kun en økologisk have giver mening, og heldigvis kommer der flere og flere muligheder.

Forår og solstrejf i haven

Søndag, 05 marts 2017 00:00

AAGES HAVE: Foråret er lige om hjørnet, og det ses allerede i haven. Ved fuglefoderbrættet har vi her i vinter set op til 25 forskellige arter og mange har travlt nu med at planlægge deres kommende ynglesæson.