Bolig

I februar blev månedens varmerekord på 15,8 grader tangeret, og ifølge DMI var middeltemperaturen hele 4,2 grader over klimanormalen. Forårets tyvstart mærkes tydeligt i de danske haver, hvor gøremål, vi plejer at vente med til april, allerede kan ordnes nu i marts.

Sælg boligen på Østerbro

Mandag, 11 marts 2019 00:00

Der er mange og dyre boliger til salg hos ejendomsmæglerne på Østerbro i København. Et kig på boligsiden afslører ca. 360 boliger til salg på Østerbro. Ca. 40% af disse boliger er til kontantpriser over 5 mill kr. Som boligsælger vil det altid være vigtigt at vælge den rette ejendomsmægler, uanset hvor dyr en bolig man stå roverfor at skulle sælge. Men jo dyrere bolig, jo mere betyder ejendomsmæglerens arbejde i kroner og ører.

Der er mange ting, som du bør vurdere, hvis du er i gang med at undersøge mulighederne om et forbrugslån. I denne artikel kan du læse om priser på forbrugslån, som tre andre faktorer, du bør have med i dine overvejelser.

Får du hjælp, når du handler bolig?

Onsdag, 13 februar 2019 00:00

Danskere køber i snit bolig 2-3 gange i deres liv, og det bliver derfor aldrig noget, man gør med venstre hånd. Eller bør gøre med venstre hånd. Hjælp fra folk, der har forstand på den slags, kan reducere antallet af fejl, som kan koste dyrt.

sponsoreret indhold

 

Køkkenet er et af de rum i et hjem, hvor der er særlig meget aktivitet og i den forbindelse vil der også ske et naturligt slid på køkkenet. Hver dag udsættes køkkenet for både fedtede fingre, varme gryder og pander, stegeos, spild, skarpe knive og vi kunne blive ved. Alt dette er måske i sig selv ikke skyld i behovet for et nyt køkken, men en kombination af dette og meget mere, vil betyde at køkkenet på sigt vil blive slidt, og dermed få brug for en renovering eller udskiftning - noget der sommetider kan vise sig at være en bekostelig affære.

Undgå boligsvindel, når du finder ny bolig. Få gode, vigtige fif her.

 

Så er det tid til at plante roser

Mandag, 07 januar 2019 00:00

Det er nok de færreste, der ved, at det er nu, man skal plante roser og dermed gøre klar til sommeren og en af de smukkeste blomster. Men det er det.

Den bedste tid for succes med roser er at plante i januar og februar, blot jorden er til at komme i. Fordelene er faktisk rigtigt mange ved at plante i løbet af vinteren, for planterne har rigtigt gode muligheder for at få en god start, og det er ikke nødvendigt at vande, kun lige når der plantes.

Haveroser kan let bestilles på nettet, så man kan i ro og mag sidde hjemme og vælge lige de sorter, man ønsker sig. Barrods-roser har endnu en fordel, de er langt billigere i indkøb end en haverose med blade og blomster i potte og er mindst ligeså gode, måske endda bedre.

Plantes der barrods-roser i løbet af vinteren, kan man allerede nyde rosen, der sætter de første skud i det tidlige forår og frem til første blomstring midt juli, hvor man ofte har travlt med den øvrige forårs- og sommerklargøring af haven.

Roserne vil blomstre igen og igen helt frem til og med november, afhængig af vejret. Hvis blot man vælger de såkaldt remonterende sorter, vil man kunne nyde mange gen-blomstringer hele sommeren og langt ind i efteråret, og man skal ikke være bange for at plukke skønne duftende buketter ind til stuen, for jo mere man klipper, jo flere roser gror frem.

Duft hitter

De senere år er der også kommet særdeles velduftende sunde roser på markedet. Den allerede velkendte og duftende klatrerose 'Our Last Summer' som er døbt af Ghita Nørby, har allerede fundet vej til mange danske haver. Andre duftroser har været udsolgt men er nu klar igen, bla 'Fru Nørby' som også er storblomstret og døbt af Ghita. Samt 'Inger Forever', som er en ny og større buskrose - også særdeles velegnet som duftende hæk.

Roser i krukker er også populære

Flere af roserne kan også plantes i store krukker på terrassen, blot man husker godt dræn.
Til krukker anbefales sorter, som bliver knap så kraftige bla. buketrosen 'I am Grateful' og den allerede nævnte storblomstrede 'Fru Nørby'.

Også den hængende røde rose, 'Lady in Red', er dejlig i krukke på altanen eller terrassen.

Tips og gode råd:

• Sæt de hjemkøbte barrods-roser i en spand vand et par timer før plantning.
• Plant rosen dybt, dvs. ca. 7-8 cm under podestedet.
• Gød første gang i april og med en gødning, der også indeholder micronæringsstoffer, NPK + Micro fås i de fleste byggemarkeder.
• Pluk gerne buketter i løbet af sommeren, for så vil rosen kvittere med endnu flere blomster.

Juletræet gemmer på en hær af insekter og smådyr, som bliver vækket til live, når træet kommer ind i varmen. Men med små tricks kan man minimere kribleriet. Læs med her:

Personlig indretning af hjemmet

Tirsdag, 18 december 2018 00:00

Der findes ikke noget meget bedre end at blive inviteret hjem i et personligt indrettet hjem. Men hvorfor indretter vi os ikke alle sådan, når det nu er så dejligt at være i? Måske fordi vi ikke ved, hvordan man indretter sig personligt. Skal man plastre den største væg i stuen til med billeder, fra da man var lille og sød, eller hænge perleplader op, som man lavede tilbage i børnehaven. Mulighederne er mange, men hvordan rammer man den gyldne middelvej, så ens hjem ikke ender som et museum over ens første 12 år af livet.

Skal man til at gå på loppemarkeder og ned til den lokale tapetforhandler, købe kunst til væggene og tæpper til gulvet. Spørgsmålene er mange, naturligvis fordi det ikke er nemt, og vi følger alle de smarte indretningseksperter på instagram. De, der med to spande maling, en pensel og en flyttebil fyldt med loppefund formår at indrette en lejlighed, som vi andre kun kunne drømme om. Men nu kan det være nok! Vi skal alle se at komme på banen, og her er vejen til den perfekte personlige indretning, og så er det bare i gang.

Retro og personlige ting

Retro er hot som aldrig før, det startede som en københavnerting, men hele landet er nu i dyb narkose. Dette er der intet at sige til, for det er da utrolig stilet og sender alle de rigtige signaler om, at man tænker på klimaet og alt det der moderne noget. Formår man at placere nogle personlige ting ind i mellem alt det gamle skrammel på en lækker og elegant måde, ja så er man nået rigtig langt. Man kunne eksempelvis forestille sig at ved siden af lænestolen i hjørnet, der på væggen, hvor ingen andre hænger noget op, kunne en såkaldt instagram-plakat smukt hænge.

Sådan gør du: Udvælg et antal billeder, som du finder smarte og personlige på din instagram-konto, besøg plakattrykkeren online og sammensæt plakaten, som du ønsker det. Bestil plakaten men husk at benytte en plakattrykkeren rabatkode for at få den bedst mulige pris. Da vi lever i et moderne samfund, går der ikke længe, inden plakaten er fremme. Nu er det bare at få banket det søm langt nok ind i vægen, så plakaten aldrig vil falde ned på gulvet.

Den røde tråd er hemmeligheden

En af hemmelighederne til at få succes med en personlig indretning er den røde tråd, - hjemmet skal være sammenhængende. Kør derfor den samme stil gennem alle hjemmets rum, ikke at alle vægge skal være hvide, men I forstår. Vi har alle set de der boligprogrammer, hvor eksperterne taler om den røde tråd i indretningen. Enten er den der eller også er den der ikke, der er ikke så meget at rafle om, udover at den naturligvis skal være i dit hjem. Så det må du sikre dig ved at finde din personlige stil og gennemsyre hele dit hjem med den. Det kan kun blive godt. Er du dog alligevel i tvivl, så invitér nogle veninder til en kop kaffe.

Chaplin fejrer 100-års jubilæum

Mandag, 17 december 2018 00:00

Han tripper afsted med en bambusstok i hånden og en sort hat på hovedet. Og ser så uendeligt hyggelig og fredsommelig ud. Vi taler naturligvis om Chaplin, som var så meget mere end et hyggeligt bekendtskab. Han havde en del politiske budskaber i ærmet. Og i år fejrer en fin Chaplin-plakat 100-års jubilæum.